Skip to main content

Bitcoin nieuws

Cryptocurrency nieuws

Altcoin nieuws - Ethereum onbetwiste leider in verdeeld crypto-landschap

De Bitcoin koers blijft stevig boven het enorm belangrijke steunniveau van $50.000. Gegevens over de keten en mondiale macrotrends met betrekking tot de adoptie van blockchain zijn ook erg optimistisch: Bitcoin ETF’s floreren, NFT’s zijn weer spannend en de volgende Bitcoin halving staat voor de deur. Daarom zien de algemene vooruitzichten voor de onmiddellijke toekomst van crypto er erg bullish uit. Het tempo van de huidige bull run lijkt echter wat te zijn afgenomen – terwijl sommige altcoins nog steeds aan het stijgen zijn, sloten anderen de week in het rood af. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen zeven dagen.

Ethereum domineert, maar veel Altcoins hebben het moeilijk

De afgelopen week was erg hectisch voor altcoin-investeerders. De situatie is gemengd, en hoewel sommige altcoin-investeerders euforisch zijn over hun winsten, moeten anderen hun verliezen tellen.

Net als vorige week bleek Ethereum (ETH) opnieuw de meest welvarende altcoin. In de afgelopen 7 dagen is de ETH koers met bijna 10% gestegen. 1 ETH is nu ongeveer $3.100 waard, met een marktkapitalisatie van $367,6 miljard. Uiteraard worden de uitstekende prestaties van Ethereum vooral toegeschreven aan alle hype rond de mogelijkheid dat Ethereum ETF’s in de komende maanden worden goedgekeurd.

 

 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 1-uur grafiek

 

Een andere top 10-munt die het momenteel behoorlijk goed doet, is BNB. De eigen munt van Binance groeide met 10%. De koersstijging van BNB zou kunnen worden verklaard door het feit dat een groot aantal crypto-enthousiastelingen gelooft dat de problemen met de regelgeving van Binance eindelijk voorbij kunnen zijn en dat de beurs zal gaan werken aan het herwinnen van zijn oude glorie.

De andere top 10-munten doen het echter niet goed. Dogecoin (DOGE) is de enige die erin slaagde groen te blijven, aangezien de koers met ongeveer 1% steeg. Andere top 10 altcoins zijn in waarde gedaald: Solana (SOL) daalde in prijs met bijna 9%, XRP verloor ongeveer 3% van zijn marktkapitalisatie, Cardano (ADA) werd bijna 6% minder waardevol en de Avalanche (AVAX) koers daalde met ongeveer 9%.

Solana koers grafiek
Solana koers 1-uur grafiek

 

De zaken zien er even gemengd uit als we naar de minder prominente altcoins kijken. Sommige altcoins doen het uitstekend: Filecoin (FLC) steeg bijvoorbeeld met ruim 32% en de Hedera (HBAR) koers steeg met ruim 19%. Andere munten en tokens verloren echter enige winst ten opzichte van de voorgaande weken: Toncoin (TON) daalde met 7%, de internetcomputer (ICP) verloor 8% van zijn marktkapitalisatie en de Celestia (TIA) koers daalde met ongeveer 11%. 

Uniswap stijgt enorm in de aanloop naar een nieuwe upgrade

Een munt die een speciale vermelding verdient is Uniswap (UNI). De UNI koers is de afgelopen zeven dagen met maar liefst 40% gestegen. Het allerbelangrijkste is dat de uitmuntende prestaties slechts een opmaat kunnen zijn voor een enorme rally, aangezien Uniswap binnenkort een revolutionaire revisie zou kunnen krijgen.

Er is nog geen exacte releasedatum beschikbaar, maar we weten dat Uniswap ergens in het derde kwartaal van dit jaar de langverwachte vierde versie van zijn protocol zal lanceren. Volgens het Uniswap-team is het belangrijkste doel van de upgrade het implementeren van alle functies die mogelijk worden gemaakt door de introductie van de komende Dencun-update van Ethereum.

De komende Uniswap-upgrade zal de bruikbaarheid van slimme contracten verbeteren, met als voornaamste doel om Uniswap-liquiditeitspools veel klantgerichter en flexibeler te maken dankzij functies zoals dynamische vergoedingen, limietorders en oracles. De Uniswap v4-upgrade zal ook de kosten voor liquiditeitsverschaffers verlagen.

Maar dat is nog niet alles: Uniswap zal ook een grote bestuurs-revisie krijgen die het UNI-netwerk veel meer gedecentraliseerd zal maken. Een nieuw voorstel dat waarschijnlijk binnenkort door de Uniswap-gemeenschap zal worden goedgekeurd, heeft tot doel nieuwe beloningen voor UNI-tokenhouders te introduceren.

Wanneer het voorstel wordt goedgekeurd, kan dit de UNI koers een enorme impuls geven door mensen nieuwe prikkels te geven om UNI-tokens te kopen en vast te houden. Volgens het Uniswap-team zal het voorstel het Uniswap-ecosysteem "versterken en stimuleren".

Uniswap koers grafiek
Uniswap 1-uur grafiek

 

Worldcoin en andere AI-tokens presteren beter dan de markt

Worldcoin (WLD) is een zeer controversiële altcoin, maar het valt niet te ontkennen dat WLD het momenteel heel goed doet. In de afgelopen 7 dagen is de WLD koers met bijna 45% gestegen.

Hoewel veel experts nog steeds de altcoin van OpenAI CEO Sam Altman bekritiseren vanwege het schenden van het crypto-ethos van privacyrechten, laten on-chain gegevens zien dat Worldcoin floreert en het WLD-ecosysteem zich uitbreidt. Onlangs overtrof de native portemonnee van Worldcoin, genaamd World App, de 1 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Maar het allerbelangrijkste is dat Worldcoin enorm groeit omdat alle AI-gerelateerde tokens uitstekend presteren. In de afgelopen zeven dagen groeide Fetch.ai (FET) met 33%, de Graph (GRT) met bijna 30% en Render (RNDR) met meer dan 26%.

Worldcoin koers grafiek
Worldcoin koers 1-uur grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram