Skip to main content

Bitcoin nieuws

X-account MicroStrategy gehackt: bijna $ 500.000 aan crypto gestolen

Hoe opwindend het begin van een nieuwe crypto-bullmarkt ook is, we moeten altijd rekening houden met de donkere kant van de industrie die altijd in de schaduw op de loer ligt. Zondagavond werd het X-account van MicroStrategy gehackt en werd een phishing-scam gepost onder alle volgers van het bedrijf. MicroStrategy is het bedrijf opgericht door Michael Saylor, een van de grootste Bitcoin-stieren ter wereld. Vanaf februari bezit MicroStrategy meer dan 190.000 BTC of ongeveer 1,0% van het totale aanbod en is het ongeveer $9,7 miljard waard.

 

 

De zwendel werd op de MicroStrategy X-pagina geplaatst en bevatte een link waar gebruikers het nep-cryptotoken $MSTR konden kopen. Er wordt geadverteerd dat het token lage gaskosten en naadloze transacties heeft en wordt ondersteund door en geleverd door de Bitcoin-reserves van MicroStrategy.

 

 X-post Spreek

 

Crypto-superspeurder ZachXBT was snel met zijn reactie op de scam. Volgens Zach was er al meer dan $440.000 aan cryptogeld gestolen. Gebruikers die op de link klikten, werden gevraagd om toe te staan dat $MSTR rechtstreeks aan hun portemonnee werd toegevoegd. Door dit te doen, geven de gebruikers de hackers willens en wetens toegang tot de wallet met de mogelijkheid om eventuele crypto-tokens die zich daarin bevonden te stelen.

MicroStrategy is niet beschikbaar voor commentaar

Microstrategy zelf had geen commentaar op de phishing-zwendel en heeft nog niets over de hack gepost. Alle tweets die tijdens de hack zijn geplaatst, zijn inmiddels verwijderd.

Velen in de branche vonden het verdacht en herkenden de tweet vrijwel onmiddellijk als oplichterij. Crypto-influencer Cobie (@Cobie) spotte ook met de tweet en legde uit dat een bedrijf gerund door Bitcoin Maxi Michael Saylor nooit een token via het Ethereum-netwerk zou distribueren.

Hoewel de signalen er waren, beschermden ze de slachtoffers van de zwendel nog steeds niet. Scam Sniffer meldde dat een onbekende gebruiker meer dan $ 420.000 verloor door op de kwaadaardige link te klikken. Nu de crypto-bullmarkt terugkeert en de prijzen blijven stijgen, moeten gebruikers een sterk beoordelingsvermogen blijven behouden en zich bewust zijn van mogelijke oplichting. Nu het crypto-sentiment een recordhoogte nadert, zal de frequentie van kwaadaardige activiteiten de komende jaren alleen maar toenemen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram