De BTC trein dendert verder: Bitcoin koers bereikt $57.000!

trein met BTC logo rijdt met hoge snelheid en symboliseert de snel stijgende Bitcoin koers 

In een spectaculair vertoon van kracht is de Bitcoin koers vannacht gestegen naar $57.128, een hoogte die we sinds november 2021 niet meer hebben gezien. Dit markeert een aanzienlijk herstel ten opzichte van de vorige piekwaarde van $69.000. Deze stijging, die zich gisteren en vandaag voordeed, heeft de marktwaarde van Bitcoin verhoogd tot een duizelingwekkende $1,10 biljoen. De hele cryptocurrency-markt volgde dit voorbeeld en bereikte een totale waarde van $2,12 biljoen, waarbij Bitcoin bijna de helft van dit cijfer voor zijn rekening nam.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $56.318 (Bitmex) en €51.834 (Bitvavo). Dat is een verandering van 9,81% in de afgelopen 24 uur.

 

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 3-minuten grafiek

 

Ook andere cryptocurrencies doen het goed

De recente rally beperkt zich niet alleen tot Bitcoin. Andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum, Binance Coin, Solana en Cardano boekten ook opmerkelijke winsten, waarbij Ethereum een stijging van 4,5% zag en Solana met 7,7% steeg. Bitcoin viel echter op met een waardestijging van bijna 10% ten opzichte van de Amerikaanse dollar in slechts 24 uur, wat een stijging van 34% laat zien op zowel week als maandbasis.

Shortsellers krijgen klappen door snel stijgende Bitcoin koers

Deze plotselinge acceleratie van de bullish trend resulteerde in een aanzienlijke klap voor shortsellers. Op de cryptomarkt werd ruim $268 miljoen aan shorts geliquideerd, waarvan Bitcoin-shorts ruim $161 miljoen vertegenwoordigden. Ethereum-shorts kregen ook te maken met bijna $44 miljoen aan liquidaties. Dergelijke massale liquidaties duiden op een sterke, onverwachte verschuiving van de markt en bevestigen de kracht van de huidige opwaartse trend.

De rol van institutionele en particuliere beleggers in de Bitcoin markt

Institutionele beleggers hebben een cruciale rol gespeeld in deze rally. De onlangs goedgekeurde spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten hebben een substantiële instroom gekend, waarbij de netto instroom in de 10 Bitcoin ETF’s op 26 februari de $515 miljoen overschreed. Dit niveau van institutionele belangstelling weerspiegelt de gevoelens van marktanalisten die de immense koopdruk vanuit de de institutionele sector benadrukken. Daarnaast lijkt ook de particuliere belegger weer steeds meer geïnteresseerd te raken in crypto. Wanneer deze groep weer massaal terugkeert in de markt en FOMO (Fear Of Missing Out) toeslaat, dan kunnen we nog veel meer van dit soort spectaculaire stijgingen van de Bitcoin koers verwachten.

Bitcoin Layer-2 oplossingen doen het goed

Te midden van alle opwinding op de markt, hebben op Bitcoin gerichte slimme contract- en schaalplatforms zoals Stacks en het RSK Infrastructure Framework (RIF) ook een opmerkelijke groei gekend. Stacks, een Bitcoin layer-2-netwerk, steeg met 30% en naderde zijn hoogste punt ooit, terwijl RIF 25% won. Deze platforms worden steeds populairder vanwege hun vermogen om slimme contractmogelijkheden naar het Bitcoin netwerk te brengen, een functie die momenteel veel aandacht en investeringen trekt.

 

Stacks koers grafiek
Stacks koers 3-minuten grafiek

 

Bovendien zijn andere Bitcoin-gerelateerde schaal- en slimme contracttokens, waaronder MAP, het oorspronkelijke token voor het Bitcoin L2 MAP Protocol, en BRC-20-tokens zoals Multibit en OriginTrail, getuige geweest van een stijging van ten minste 20%. Deze trend onderstreept de groeiende belangstelling voor layer-2-oplossingen van Bitcoin en het bredere potentieel van de blockchain-technologie van Bitcoin.

Toenemend optimisme over Bitcoin en de BTC koers

Het enthousiasme in de markt is voelbaar, waarbij experts uit de industrie en marktexperts optimisme uiten over de toekomst van Bitcoin en de vooruitzichten voor de BTC koers. Dit sentiment wordt ondersteund door de aanzienlijke liquidatie van shortposities en de aanhoudende instroom van institutioneel kapitaal in Bitcoin en de daaraan gerelateerde technologieën. Terwijl de Bitcoin koers deze nieuwe hoogten bereikt, kijkt de markt vol verwachting uit naar de volgende stap, wat een robuuste en krachtige fase in deze crypto-bullmarkt weerspiegelt.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram