Skip to main content

Bitcoin nieuws

Raket met BTC logo stijgt op met BTC munten die rond vliegen, symboliseert een snel stijgende Bitcoin koers

Bitcoin koers boven $59.000, terwijl ETF's een recordinstroom zien

De kracht van de recente Bitcoin-rally bleef zichtbaar toen ‘s werelds grootste crypto tijdens de handelssessie vanochtend meer dan 5% won. De Bitcoin koers steeg tot boven $59.000 en dat is de hoogste prijs waartegen het sinds november 2021 is verhandeld.  Het is ook een indicatie dat de bulls de touwtjes nog stevig in handen hebben en de BTC koers met overtuiging hoger blijven duwen. Bitcoin blijft weerstandszones doorbreken in de aanloop naar de Bitcoin halving, die gepland staat voor april dit jaar. De marktkapitalisatie van de leidende cryptocurrency bedraagt nu $1,15 biljoen en is de afgelopen zeven dagen met meer dan 10% gestegen.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $59.350 (Bitmex) en €54.979 (Bitvavo). Dat is een verandering van 5,68% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 5-minuten grafiek

Record instroom in Spot Bitcoin ETF’s stuwt de BTC koers op

Eén reden waarom de Bitcoin koers blijft stijgen is de instroom naar spot Bitcoin ETF’s. Deze week te heeft Blackrock’s iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) opeenvolgende recorddagen gezien met een instroom van meer dan $1,3 miljard. Maandag was een record-dag voor de instroom sinds de ETF's werden goedgekeurd, waarbij ruim $2,4 miljard aan de fondsen werd toegevoegd. Het totale spotvolume voor alle ETF's bedroeg dinsdag $3 miljard. De twee grootste ETF’s van Blackrock en Fidelity bevatten nu samen 229.414 BTC, die wordt gewaardeerd op meer dan $13 miljard.

De aanhoudende koopdruk vanuit de spot Bitcoin ETF’s drijft de BTC koers steeds verder op en de vraag die bij veel marktparticipanten en analisten leeft, is wanneer de huidige rally een adempauze neemt en de koers wat corrigeert.

Altcoins en Memecoins stijgen samen met de Bitcoin koers

Om niet achter te blijven, deden ook altcoins mee aan de rally deze week. Ethereum voegde dinsdag ongeveer 2,0% toe en doorbrak vanochtend de $3.300. Solana heeft het prijsniveau van $110 weer opnieuw bereikt en lijkt zich op te maken om ook hogere niveau’s op te gaan zoeken.

Misschien nog indrukwekkender is de kracht van de populairste mememunten van ETH en SOL. Op Ethereum is de Pepe Coin (PEPE) dinsdag met ruim 51% gestegen en deze week met ruim 125%. Dankzij de hogere koers heeft PEPE een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard kunnen herwinnen.

PEPE koers grafiek
PEPE koers 5-minuten grafiek

Op Solana bereikte dogwifhat (WIF) dinsdag nieuwe recordhoogtes, na een winst van meer dan 32% in de afgelopen 24 uur. WIF heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $600 miljoen en is door de Solana-gemeenschap geadopteerd als een van de officiële mascottes, samen met Bonk. Uit de bredere meme-muntindex die CoinGecko volgt, blijkt dat deze sinds maandag met ruim 13% is gestegen.

Op sociale media zien we al veel grote PnL's van WIF in Solana-portefeuilles. Hoewel het nog niet helemaal de razernij van 2021 heeft bereikt met SHIB of DOGE, is het een indicator van een sterke algehele cryptomarkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram