Cardano netwerk ziet ongekende groei, 5.500 nieuwe wallets per dag

ADA munt met Cardano koers grafiek op achtergrond 

Het Cardano (ADA) netwerk maakt een sterke groei door. Het altcoin project ziet 5.500 nieuwe adressen per dag verschijnen, een teken van groei en adoptie. Ook de koers zit in een flinke opleving. De Cardano koers wist in de afgelopen 24 uur met 6,7% te stijgen en klom terug boven de $0,65. De sterke groei op het netwerk is volgens analisten een belangrijke voorbode voor koersstijgingen in de toekomst. 

Sentiment op de crypto markt is bullish - Cardano koers stijgt

De Cardano koers is dus weer hard aan het stijgen. De prijs ontwikkeling lijkt met name gevoed te worden door het succes van Bitcoin (BTC). De grootste cryptocurrency is hard op weg om zijn all time high te doorbreken nadat het gisteren even boven de $64.000 was gestegen. Positief sentiment in de crypto markt en een miljoenen inflow aan vermogen door de komst van de eerste BTC Spot Exchange Traded Funds (ETF) op de Amerikaanse markt zorgen voor een ongekende rally. De Cardano koers lift mee op dit succes. 

 

 

Cardano koers grafiek
Cardano koers 5 minuten grafiek

 

 

Sterke groei van Cardano

Terwijl de Cardano koers hard aan het stijgen is, zien we uit on-chain data ook sterke groei op het altcoin netwerk. Op social media platform X deelt gebruiker ADAverse nieuwe data over het aantal adressen dat wordt aangemaakt op het Cardano netwerk. Gemiddeld worden er momenteel 5.500 nieuwe wallets per dag aangemaakt. 

 

X-post Adaverse News

 

Momenteel heeft Cardano ongeveer 5 miljoen unieke gebruikers. Als het project de sterke groei, van 5.500 nieuwe wallets per dag, weet vol te houden, dan zijn er na een jaar bijna 2 miljoen nieuwe gebruikers op het netwerk geïntroduceerd. Een gigantische groei ten opzichte van de huidige gebruikersgroep.  

Hoe meer mensen het netwerk gebruiken, hoe meer vraag er ook is naar de ADA munt zelf. Logischerwijs is deze ontwikkeling bullish voor de Cardano koers op de langere termijn. Daarnaast is groei essentieel onder smart contract platformen, omdat de concurrentie groot is met rivaliserende projecten zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL). 

Project Katalysator Cardano

De ontwikkeling op het Cardano netwerk staat niet stil. Het altcoin project heeft 300 nieuwe projecten goedgekeurd voor financiering. Deze projecten worden ondersteund middels een gift die tot wel 100.000 ADA kan bedragen. Dit komt neer op een bedrag van ruim $65.000. Deze ontwikkeling is belangrijk voor de groei en innovatie op het platform en laat zien dat het netwerk in de toekomst wil blijven groeien. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram