Bitcoin koers bereikt kortstondig $64.000 tijdens een wilde sessie

BTC symbool met Bitcoin koers grafiek op achtergrond

 

Amerikaanse cryptohandelaren werden woensdag wakker met een volatiele ochtend toen de Bitcoin koers steeg naar $64.000, voordat hij binnen enkele minuten met 7% daalde. De plotselinge bewegingen veroorzaakten meer dan $700 miljoen aan liquidaties, terwijl handelaren zich haastten om de wilde prijsactie bij te houden. Het was de hoogste koers die Bitcoin sinds november 2021 heeft gezien en de BTC koers ligt nu op een steenworp afstand van de hoogste prijs ooit van $69.000.

 

 

Bitcoin koers houdt zich goed na sterke stijging gisteren

Hoewel de Bitcoin koers terugviel naar een dieptepunt van $59.400, is het sindsdien weer gestegen. Het kwam vanochtend weer op een steenworp afstand van $64.000. De rally van Bitcoin op woensdag verlengde een van de beste weken ooit voor de digitale activa. De afgelopen zeven dagen heeft de Bitcoin koers meer dan 21% gewonnen, wat ongelooflijk is voor een asset met een marktkapitalisatie van $1,23 biljoen.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $62.434 (Bitmex) en €57.453 (Bitvavo). Dat is een verandering van 5,44% in de afgelopen 24 uur.

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

 

 

Altcoins doen mee aan het feestje

Andere munten hebben zich bij het feestje aangesloten, waarbij Ethereum woensdag met 5,9% steeg en weer boven de $3.400 handelde. Solana is ook weer wakker geworden en heeft een nieuwe hoogste prijs in 52 weken bereikt van $ 133. De prijs van SOL steeg tijdens de handelssessie van woensdag met ruim 12%.

 

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

 

Vanaf woensdagavond maakten ook oude memecoins een comeback. De DogeCoin koers was gedurende de dag met meer dan 35% gestegen en Shiba Inu met 27%. Deze stap duwde Doge terug naar de top tien van cryptocurrencies qua marktkapitalisatie.

Coinbase-site crasht na piek in handelsvolume

De beurs van Coinbase crashte woensdagochtend toen het hoger dan verwachte handelsvolume zijn netwerk overweldigde. Gebruikers lieten op sociale media zien dat het saldo van hun Coinbase-account $ 0,00 bedroeg. Velen begonnen al te spreken over manipulatie voordat Brian Armstrong, CEO van Coinbase, tweette dat de piek in het handelsvolume een storing had veroorzaakt. Alle gebruikersgelden waren gelukkig veilig.

Als gevolg hiervan zag Coinbase zijn aandelen gedurende de dag fluctueren. Het aandeel daalde tot $197,66 voordat het sloot op $200,80. Hoewel de saldi later op de dag opnieuw verschenen, meldden sommige gebruikers nog steeds dat ze problemen hadden met het uitvoeren van transacties in de app.

 Coinbase aandelen koers

 

Aandelen van Bitcoin miners dalen op de beurs

Bitcoin-miners gingen achteruit, ondanks de wilde stijging van de Bitcoin koers. De aandelen van CleanSpark (NASDAQ: CLSK) daalden tijdens de sessie met 13,45%. Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) daalde met 6,70% nadat het nabeurs zijn kwartaalresultaten had gerapporteerd. Ondanks de verrassende winst verkochten handelaren het aandeel na de snelle rally tot nu toe dit jaar.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram