Solana koers breekt uit op weg naar $600 volgens analist

SOL munt met stijgende Solana koers grafiek op achtergrond 

 

De Solana (SOL) koers is onlangs flink gestegen, waarbij een nieuw jaarlijks hoogtepunt voor 2024 werd bereikt, Deze stijging kan niet geheel los worden gezien van de toenemende populariteit van de op Solana gebaseerde memecoin, Dogwifhat (WIF). De Solana koers steeg vandaag met ruim 15% en bereikte een piek van $133. Deze piek in de waarde van Solana werd voorafgegaan door een koopwoede voor Dogwifhat, dat zelf gisteren een prijsstijging van 55% zag.

Dogwifhat, gelanceerd eind 2023, met een afbeelding van de hond van een Solana-ontwikkelaar versierd met een gebreide muts, heeft sinds de oprichting een astronomische stijging van meer dan 50.000% gekend. Ondanks deze opmerkelijke stijging ligt de SOL koers nog steeds 52% onder het hoogste punt ooit van $259,62, behaald in november 2021.

 

 

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

 

Stijging Solana koers valt samen met crypto-rally 

Deze laatste stijging van de Solana koers valt samen met een bredere rally op de crypto-markt, waarbij andere grote cryptocurrencies zoals Binance’s BNB en Dogecoin ook nieuwe hoogtepunten voor het jaar bereiken. Bitcoin heeft deze stijging geleid, waarbij institutionele instromen in nieuw goedgekeurde spot-Bitcoin ETF’s de kracht ervan verder hebben versterkt. Op 28 februari noteerden deze ETF's een ongekend handelsvolume van $7,7 miljard, waarbij BlackRock's iShares Bitcoin ETF alleen al een instroom van meer dan $612 miljoen aantrok, wat de grootste instroom op één dag voor welke ETF dan ook was. De prijs van Bitcoin steeg ook aanzienlijk en handelt nu op $62.912, een stijging van ruim 21% in de afgelopen week en 44% in de afgelopen maand. Op dezelfde manier bereikte Ethereum de hoogste prijs van 2024, met een waarde van $3.523.

Voorspelling: Solana koers kan naar $600 

In de context van deze markthausse voorspelt de onafhankelijke marktanalist Hansolar een bullish run voor Solana, waarbij de Solana koers mogelijk $600 zal bereiken. Dit optimisme is gebaseerd op het vermogen van Solana om de prijsontwikkelingen van Ether (ETH) uit eerdere bullmarkten te weerspiegelen. Tijdens de cyclus 2020-2021 steeg ETH bijvoorbeeld van ongeveer $85 naar $4.935, in navolging van de opwaartse trend van Bitcoin. Hansolar suggereert dat een soortgelijk patroon zich in 2024 zou kunnen ontvouwen, waarbij de stijging van Bitcoin boven het hoogste punt van $69.000 in november 2021 potentieel ook ten goede zou kunnen komen aan Solana.

Fundstrat's hoofd onderzoek, Tom Lee, voorspelt ook een aanzienlijke stijging van de waarde van Bitcoin, waarbij hij een doelstelling van $150.000 voorspelt, wat Solana dienovereenkomstig naar de grens van $600 zou kunnen stuwen, een stijging van bijna 450% ten opzichte van de huidige Solana koers.

Sterke fundamentals voor Solana netwerk 

Deze bullish projecties voor Solana worden ondersteund door de sterke fundamenten. De totale waarde-vergrendelde (TVL) in het ecosysteem van Solana heeft het hoogste niveau bereikt sinds januari 2023, wat wijst op een robuuste netwerkacceptatie. De kwartaal-op-kwartaalgroei van Solana was opmerkelijk, waarbij cijfers als het gemiddelde aantal betalers van dagelijkse vergoedingen, het gedecentraliseerde exchange-volume (DEX) en het non-fungibele tokenvolume (NFT) allemaal aanzienlijke stijgingen lieten zien.

Overzicht netwerkgebruik Solana 2023
Overzicht netwerkgebruik Solana 2023

 

Korte termijn koersdoel van $200

Op de korte termijn suggereert technische analyse dat Solana een doel van $200 zou kunnen bereiken, met de vorming van een bullish voortzettingspatroon, bekend als een bull flag, op de dag-grafiek. Dit patroon duidt op een potentieel voor een doorbraak naar $200 in maart, wat een stijging van 75% betekent ten opzichte van de huidige niveaus. Een daling onder de lagere trendlijn van de bullflag zou deze bullish vooruitzichten echter teniet kunnen doen, wat mogelijk zou kunnen leiden tot een daling richting $60,75, een daling van ongeveer 45%.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram