Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ripple (XRP) munt met wereldkaar daarop afgebeeld

Venture Capital CEO ziet Ripple als internationale reservemunt

De CEO van het Duitse Venture Capital bedrijf Tokentus Investment AG, Oliver Michel, heeft grote verwachtingen voor Ripple (XRP). De financiële expert deelde zijn visie in een gesprek met YouTube kanaal Crypto Talk. Tegelijkertijd wordt een significante toename in whale activiteit geregistreerd op het netwerk, zo blijkt uit on-chain data. 

Michel is enthousiast over de ontwikkeling van het Ripple netwerk. De populaire altcoin steeg aardig in waarde in de afgelopen paar dagen. De munt is terug boven de belangrijke prijsgrens van $0,60 nadat het met 2,8% in waarde steeg in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen zeven dagen wist de Ripple koers zelfs met 11% te stijgen. Desondanks blijft de munt achter bij concurrerende projecten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), die respectievelijk met 22,6% en 17% stegen in dezelfde periode. 

Ripple koers grafiek
Ripple koers 1-uur grafiek

Ripple (XRP) als internationaal betaalmiddel

Hoewel beleggers zich zorgen maken over het achterlopen van de prijsontwikkeling van XRP ten opzichte van BTC en ETH, geldt dat niet voor Oliver Michel. De CEO voorspelt dat de altcoin in de toekomst globaal gezien het grootste marktaandeel zal nemen in de internationale betalingsmarkt. 

XRP wordt ondertussen al door veel banken, bedrijven en overheden gebruikt om op een efficiënte manier internationale betalingen mee uit te voeren. Internationale transacties met normale valuta’s zijn vaak erg duur en kunnen lang duren. Met XRP zijn de kosten slechts een fractie van een cent en bijna instantaan. Naarmate steeds meer bedrijven en banken dit inzien, zal de munt steeds meer gebruikt worden. Dit kan significante implicaties hebben voor de Ripple koers en zal essentieel zijn om XRP naar een nieuwe all time high te tillen. 

Whale verplaatste 324 miljoen XRP tokens

Terwijl de Ripple koers stijgt, worden zogeheten whales weer actief. Deze vermogende adressen hebben in de afgelopen dagen 324 miljoen XRP munten verplaatst. Mogelijk wordt het gedrag gevoed door geruchten rondom positieve ontwikkelingen in de Ripple rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Een whale verplaatste bijna 300 miljoen XRP, met een waarde van ongeveer $170 miljoen, vanuit Binance op 27 februari. Wanneer munten van exchanges gehaald worden is dit vaak een teken dat deze opgekocht zijn en dat men van plan is om ze wat langer vast te houden. Wanneer whales juist tokens naar exchanges overmaken wordt een grote verkoop verwacht van munten. 

Impact op de Ripple koers

Omdat whales zoveel vermogen beheren, kunnen ze een significante impact hebben op de koers. Historisch gezien is het opkopen van munten door deze vermogende adressen een bullish teken. Analisten verwachten daarom mogelijk een verdere stijging van de Ripple koers op de korte termijn. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram