Skip to main content

Bitcoin nieuws

Grote groef euforische traders staat te juichen bij stijgende Bitcoin koers grafiek en BTC munten die omhoog bewegen

Bitcoin koers stijgt naar $64K terwijl euforie de cryptomarkt bereikt

Een snelle blik op de Fear & Greed Index laat ons zien dat de cryptomarkt officieel niveaus van Extreme Greed heeft bereikt. Dat zou geen verrassing moeten zijn, aangezien de Bitcoin koers de afgelopen zeven dagen met meer dan 22% is gestegen. Nadat Bitcoin tijdens de midweekhandel kortstondig $64.000 had bereikt, kelderde de BTC koers binnen enkele minuten plotseling met meer dan 7,0%. Sindsdien heeft Bitcoin zich teruggevonden op ongeveer $62.000 en heeft het zijn marktkapitalisatie verhoogd tot meer dan $1,22 biljoen.

 

Crypto Fear & Greed Index 

De Bitcoin koers is gestabiliseerd na sterke stijging

De Bitcoin koers is dus richting het einde van de week wat gestabiliseerd en beweegt nu rond het $62k-niveau. Op het moment van schrijven staat de BTC koers op $62.434 (Bitmex) en €57.453 (Bitvavo). Dat is een verandering van 5,44% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1-uur grafiek

Spot Bitcoin ETF's doen het buitengewoon goed

Ondanks de plotselinge daling houden de Bitcoin-bulls hun ogen nog steeds gericht op een nieuwe all-time high vóór de Bitcoin halving in april. De recente rally van de Bitcoin koers viel samen met een recordinstroom voor de spot Bitcoin ETF’s. De instellingen die deze fondsen exploiteren, verwerven BTC in een recordtempo, waarbij Blackrock en Fidelity nu samen meer dan 265.350 BTC bezitten.

Dit heeft ertoe geleid dat Blackrock’s iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) de snelst groeiende ETF in de geschiedenis is met een beheerd vermogen van $10 miljard. Ter vergelijking: het kostte de iShares Gold Trust (NYSEARCA: GLD) drie jaar om $10 miljard aan beheerd vermogen te bereiken. IBIT wist die mijlpaal binnen zeven weken te slechten.

Vrijdag zei Bitwise CIO Matt Hougan dat hij gelooft dat de Bitcoin koers tegen het einde van het jaar gemakkelijk $100.000 tot $200.000 zou kunnen bereiken. Hougan zegt dat er simpelweg niet genoeg aanbod is om op dit moment aan de vraag naar Bitcoin te voldoen en dat veel daarvan te maken heeft met de spot-Bitcoin ETF’s. Hougan is een van de velen in de sector die dit jaar hoge koersdoelen voor Bitcoin hebben.

Meme Coin Rally verovert Crypto World stormenderhand

Het is weer 2021, want de toppresteerders van deze week zijn enkele van de oude mememunten van de vorige bull run. Deze week heeft Dogecoin meer dan 65% gewonnen en de Shiba Inu is met meer dan 113% gestegen. SHIB is alleen al op vrijdag met meer dan 58% omhooggeschoten.

Een van de nieuwere meme-munten, de op Ethereum gebaseerde Pepe, is deze week met maar liefst 244% gestegen en brengt zijn marktkapitalisatie op een duizelingwekkende $1,7 miljard. Maar de echte winnaars deze week zijn de Solana-mememunten BONK en WIF. Bonk is 111% gestegen en WIF is met een ongelooflijke 300% gestegen. Alleen in de cryptowereld kun je binnen korte tijd zulke exponentiële winsten zien.

Dogwifhat koers grafiek
Dogwifhat koers dag-grafiek

Ethereum was ook zeer solide, won 16% en handelde kort terug boven het prijsniveau van $3.500. Er is voortdurend gediscussieerd over de grote mogelijkheid dat ergens dit jaar een spot-ETH ETF wordt goedgekeurd en vrijgegeven. Solana brak door zijn weerstand en steeg naar meer dan $135, wat veel te maken had met de plotselinge stijgingen van BONK en WIF deze week.

Coinbase herstelt en Bitcoin-miners wankelen terwijl de markten recordhoogten bereiken

Zowel de S&P 500 als de NASDAQ bereikten deze week nieuwe recordhoogtes, terwijl de markt hoger blijft stijgen tijdens een meedogenloze bull run. Coinbase (NASDAQ: COIN) herstelde zich mooi van de daling van vorige week en won de afgelopen vijf dagen bijna 22%. De aandelen van het bedrijf zouden een opwaartse trend moeten blijven vertonen zolang Bitcoin en de cryptomarkten bullish zijn op weg naar de Bitcoin halving in april.

Het was deze week niet zo rooskleurig voor Bitcoin-mijnaandelen, althans vergeleken met vorige week. Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) rapporteerde zijn winst en de aandelen kelderden kort nadat Wall Street niet onder de indruk was van het kwartaal. Marathon overtrof de omzetverwachtingen, maar schoot tekort voor de winst per aandeel. Het bedrijf meldde ook dat het 56% van de Bitcoin die het gedurende het kwartaal had gedolven, verkocht om de operationele kosten te betalen.

CleanSpark (NASDAQ: CLSK) sloot de week hoger af met 7,7%, maar zo leek het voor de aandeelhouders zeker niet. De aandelen van de Bitcoin-miner daalde met ongeveer 10% toen de aandelen zich terugtrokken na een te ver doorgeschoten rally. De aandelen van CLSK zijn de afgelopen handelsmaand met meer dan 115% gestegen en een afkoelingsperiode was meer dan gerechtvaardigd.

De aandelen van de iShares Bitcoin Trust (IBIT) sloten hun eerste maandelijkse candle af met een winst van meer dan 45%. Het fonds voegde deze week meer dan 22,6% toe en bereikte tijdens de intraday-handel een recordprijs van $36,87. Blackrock lanceerde deze week ook IBIT in Brazilië en handelt op de B3-beurs van het land.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram