Altcoin nieuws - Memecoins verbazen met enorme koerswinsten

'Cryptocurrency news' geschreven op mobiele telefoonscherm met daaromheen stapeltjes altcoins

Het was een geweldige week voor crypto-investeerders! Bitcoin blijft in een spectaculair tempo stijgen en is in slechts 7 dagen met meer dan 20% gestegen. Op dit moment is Bitcoin meer dan $62.000 waard, en zou binnenkort een nieuw record kunnen bereiken. Dit betekent uiteraard dat altcoins het ook goed doen. Maar “goed” is een enorm understatement: in de afgelopen zeven dagen hebben veel populaire altcoins niet alleen dubbele, maar zelfs driecijferige winsten geboekt! Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Top 10 Altcoins presteren beter dan Bitcoin

Net als bij alle voorgaande crypto-bullruns blijft Bitcoin (BTC) de belangrijkste ster van de show. Maar de grote altcoins doen het ook erg goed, en sommigen stijgen sneller dan BTC.

Ethereum (ETH), de grootste altcoin ter wereld, is met bijna 13% gestegen. Hoewel dat er misschien niet erg indrukwekkend uitziet in vergelijking met de concurrentie, is het nog steeds een zeer goed resultaat. Met de huidige prijs van ongeveer $3.400 heeft Ethereum echter nog een lange weg te gaan voordat het zijn vroegere recordhoogte van $4.891 bereikt.

Interessant is dat BNB momenteel de minst winstgevende top 10 altcoin is. De eigen munt van Binance is de afgelopen week met een schamele 7% in waarde gestegen. Dit betekent dat BNB binnenkort door Solana (SOL) kan worden ingehaald. Momenteel heeft BNB een marktkapitalisatie van ongeveer $61,8 miljard, en de marktkapitalisatie van Solana bedraagt meer dan $57 miljard. In de afgelopen zeven dagen is de SOL koers met meer dan 25% gestegen, dus het is begrijpelijk dat Solana-investeerders ernaar uitkijken dat Solana de vierde grootste cryptocurrency ter wereld wordt.

Solana koers grafiek
Solana koers 2-uur grafiek

 

 

Solana’s belangrijkste concurrent, Cardano (ADA), groeit in een vergelijkbaar tempo en presteert ook beter dan Bitcoin. In de afgelopen zeven dagen is de Cardano koers met bijna 24% gestegen.

Cardano koers grafiek
Cardano koers 2-uur grafiek

 

Ripple (XRP) doet het ook goed en is met zo’n 15% gestegen. Gezien de omstandigheden is dat een goed resultaat: de deadlines voor de lopende rechtszaak van Ripple zijn opnieuw uitgesteld. De deadline voor het definitieve antwoord van de SEC is nu vastgesteld op 6 mei 2024, wat betekent dat XRP-investeerders nog een paar maanden in onzekerheid moeten leven.

Tenslotte heeft Avalanche (AVAX), de 10e grootste munt ter wereld, ook niet teleurgesteld. In de afgelopen 7 dagen is de AVAX koers met meer dan 15% gestegen.

Meme-munten starten een enorme bull-run

Er is een reden waarom we Dogecoin (DOGE) hebben overgeslagen terwijl we het hadden over de top 10 altcoins. Dat komt omdat meme-munten momenteel een klasse apart zijn. Dogecoin zelf is met maar liefst 61% gestegen en 1 DOGE is nu meer dan $0,14 waard. Andere mememunten doen het echter nog beter!

Shiba Inu (SHIB) schokte de experts volledig. In de afgelopen zeven dagen steeg de SHIB koers met maar liefst 122%, wat betekent dat de belangrijkste concurrent van Dogecoin erin slaagde zijn marktkapitalisatie in slechts een week te verdubbelen. Volgens de meeste analisten worden de uitstekende prestaties van SHIB vooral toegeschreven aan de enorme, voortdurende tokenverbrandingscampagne die het aanbod van SHIB de afgelopen maanden heeft verlaagd. Bovendien blijkt uit gegevens verzameld door CoinGecko dat SHIB nu de vierde meest verhandelde cryptocurrency ter wereld is, alleen overtroffen door Tether (USDT), BTC en ETH. Op sommige beurzen, zoals Binance, is SHIB/USDT nu ook het op een na meest verhandelde paar – alleen overtroffen door BTC/USDT.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu 2-uur grafiek

 

Als de 122% van SHIB er ongelooflijk uitziet, bereid je dan voor om nog meer geschokt te worden, want andere meme-munten wisten zelfs dat te overtreffen. De PEPE-prijs steeg met 292%, wat genoeg was voor de populaire kikkermunt om triomfantelijk terug te keren in de lijst van de 50 grootste munten ter wereld.

Maar DOGE, SHIB en PEPE zijn niet de enige mememunten die het waard zijn om op je radar te houden. Misschien gaan we momenteel een echt ‘meme-seizoen’ in, aangezien veel meme-munten zojuist voor het eerst in de top 100-lijst zijn terechtgekomen. Dogwifhat (WIF) steeg met meer dan 391%, BONK werd met meer dan 113% opgewaardeerd en FLOKI steeg met bijna 288% - met andere woorden: liefhebbers van meme-munten zijn nu de gelukkigste crypto-investeerders ter wereld!

WIF koers grafiek
WIF koers 2-uur grafiek

 

Oldschool Altcoins doen het nog steeds geweldig

Niets kan tippen aan wat de mememunten de afgelopen week hebben bereikt. Maar investeerders die de voorkeur geven aan meer klassieke altcoins hebben ook iets om blij mee te zijn, aangezien Bitcoin- en Ethereum-vorken nu tot de snelst groeiende altcoins behoren.

Vooral Bitcoin Cash (BCH) doet het uitstekend. In de afgelopen 7 dagen is de BCH koers met bijna 73% gestegen. De eigen fork van Bitcoin Cash, Bitcoin SV (BSV), doet het ook goed: de afgelopen week steeg de BSV koers met ruim 46%. Ethereum Classic (ETC), de populairste vork van Ethereum, stijgt niet zo snel, maar groeit ook. De afgelopen week is de ETC-prijs met ruim 21% gestegen.

Bitcoin Cash koers grafiek
Bitcoin Cash 2-uur grafiek

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram