Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt stijgt op temidden van rondvliegende euro's en symboliseert de stijgende Bitcoin koers in euro

Bitcoin koers bereikt nieuwe All Time High in Euro

De Bitcoin koers heeft vandaag een belangrijke mijlpaal bereikt en heeft een nieuw record in euro’s neergezet. De BTC koers overschreed vanochtend voor het eerst de 60.000 euro grens. Deze doorbraak kwam toen de prijs van de cryptocurrency een nieuw meerjarig hoogtepunt bereikte van meer dan $65.000. In Euro’s wist de Bitcoin koers een waarde van 60.529 euro te bereiken en doorbrak daarmee het oude record van 10 november 2021 op 59.688 euro.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers dag-grafiek in euro

Nieuwe records in verschillende valuta

Bitcoin heeft in 2024 nieuwe records gevestigd ten opzichte van verschillende fiatvaluta’s, waaronder de Chinese yuan, waar het een vorig hoogtepunt van ongeveer 414.000 CNY, overtrof tot 467.506 CNY.

Balaji Srinivasan, een investeerder en voormalig CFO van Coinbase, benadrukte dat de Bitcoin koers op 28 februari recordhoogtes had bereikt in meer dan 30 landen, waaronder grote economieën als China, India, Japan, Zuid-Korea en Argentinië. Bitcoin moet echter nog zijn hoogste punt ooit breken ten opzichte van verschillende belangrijke valuta, waaronder de Amerikaanse dollar, de Zwitserse frank, de Braziliaanse real en de Mexicaanse peso. Het wordt momenteel ongeveer 6% onder het hoogste punt van november 2021 van $69.000 verhandeld.

Op de Mexicaanse markt bedraagt de huidige waarde van Bitcoin 1,1 miljoen pesos, ongeveer 24% minder dan de piek van 1,4 miljoen pesos. De Bitcoin koers heeft een sterke stijging gekend in verschillende fiatvaluta’s, deels als gevolg van de toegenomen interesse na de lancering van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de VS in januari 2024. Op 1 maart hadden Bitcoin ETF-emittenten minstens 340.000 BTC opgekocht. .

Correctie in de Bitcoin koers op komst? 

Ondanks deze successen wordt de cryptomarkt geconfronteerd met onzekerheid. De verwachting is dat de Federal Reserve van de Verenigde Staten in haar komende getuigenis een agressieve houding zal aannemen, wat aangeeft dat er geen haast is om de rente te verlagen. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor de financiële omstandigheden en de economie. Dit kan het traject van de Bitcoin koers beïnvloeden, aangezien de markt volgens de Crypto Fear and Greed Index al tekenen van ‘extreme hebzucht’ vertoont.

Crypto Fear & Greed Index 

Analisten en handelaren zijn verdeeld over de nabije toekomst van de BTC koers. Sommigen verwachten een correctie- en consolidatieperiode, terwijl anderen een aanhoudend bullish trend voorzien. De komende halvering van de bloksubsidies in april is ook een cruciale gebeurtenis die de prijs van Bitcoin zou kunnen beïnvloeden. Charles Edwards, oprichter van Capriole Investments, waarschuwt voor potentieel ‘schuim’ op de markt dat tot een correctie zou kunnen leiden, waarbij hij de mogelijkheid suggereert dat de Bitcoin koers zal dalen tot een dieptepunt van $40.000 voordat deze zich weer herstelt. Hij benadrukt echter dat hij wel positief is m.b.t. Bitcoin op de wat langere termijn:

“Volatility in these zones (both up and down) goes up by orders of magnitude. Look at early 2021 for a comparable to today. I still think this bull market has a LONG way to go.”

 X-post Charles Edwards

Aan de andere kant wijst analist Matthew Hyland erop dat de meerderheid van de mensen nog steeds niet is blootgesteld aan crypto, wat wijst op potentieel voor een nieuwe golf van interesse. Nu de marktkapitalisatie van Bitcoin toeneemt, blijft de ruimte voor groei aanzienlijk.

De bullrun voor Bitcoin lijkt dus nog verre van over, alhoewel we op korte termijn niet verbaasd moeten zijn wanneer een (stevige) correctie zich aandient. En terwijl de cryptogemeenschap anticipeert op het besluit van de Federal Reserve en de komende macrogebeurtenissen, blijft de markt op een kritiek moment staan, waarbij de komende dagen volatiliteit wordt verwacht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram