Deze twee gerenommeerde experts zijn positief over de Bitcoin koers

BTC munt met rechts daarvan de sterk stijgende Bitcoin koers grafiek 

De crypto-gemeenschap wordt de laatste tijd weer overvoerd met voorspellingen m.b.t. de Bitcoin koers. Daarbij maakt de ene analist of influencer het nog mooier en spectaculairder dan de andere. Dit alles in de strijd om de aandacht van jou als (potentiële) crypto-belegger. Het is dan ook goed om dit fenomeen realistich te bekijken en het te zien voor wat het is: een koersvoorspelling. Iedereen die de financiële markten al wat langer volgt weet dat de meeste koersvoorspellingen niet uitkomen.

Het is dan ook beter om te luisteren naar de opinie van mensen met een bewezen trackrecord in de sector en dan met name naar hun onderbouwing. Ook zij kunnen namelijk geen precieze koersvoorspellingen doen, maar kunnen vaak wel goed een onderliggende trend duiden die de richting aangeeft van, in dit geval, de Bitcoin koers.

Onlangs hebben twee leidende stemmen, de CEO van Galaxy Digital Mike Novogratz en de ervaren handelaar Peter Brandt, hun optimistische kijk op Bitcoin gedeeld. Zij zien een sterke mondiale vraag en het potentieel voor een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers.

Mike Novogratz ziet toegankelijkheid Bitcoin toenemen 

Mike Novogratz benadrukte in een Bloomberg-interview een cruciale verandering in de marktdynamiek van Bitcoin. Voor het eerst, merkt hij op, vindt er echte prijsontdekking plaats op de Bitcoin-markt, aangewakkerd door een nieuwe generatie kopers en een breed scala aan verkoopkanalen. Deze verschuiving is cruciaal omdat het betekent dat Bitcoin nu toegankelijker is dan ooit, vooral voor degenen die het voorheen een uitdaging vonden om in digitale valuta te investeren.

 

 

Een sleutelfactor voor deze toegankelijkheid is de deelname van geregistreerde beleggingsadviseurs (RIA's), die een aanzienlijk deel van het vermogen van 85 biljoen dollar in handen van babyboomers beheren. Nu veel RIA’s sinds kort in Bitcoin ETF’s kunnen investeren, is er een opmerkelijke toestroom van nieuwe Bitcoin-investeerders geweest, wat voor een razende bull-run in het bredere crypto-ecosysteem heeft gezorgd. Novogratz is optimistisch over de toekomst van Bitcoin en voorspelt dat de waarde ervan het komende jaar veel hoger zal stijgen. Hij trekt een vergelijking met goud en suggereert dat Bitcoin het uiteindelijk zou kunnen overtreffen in marktwaarde, gedreven door de investeringsgewoonten van jongere generaties die de voorkeur geven aan ‘digitaal goud’ boven traditioneel goud.

Bovendien ging Novogratz in op de impact van de Bitcoin Halving op het aanbod, waarbij hij opmerkte dat één klant, een retail-app, dagelijks voor $30-35 miljoen aan Bitcoin koopt via Galaxy Digital alleen al. Deze grote vraag, gekoppeld aan een beperkt aanbod na de halvering, onderstreept de enorme wereldwijde vraag naar Bitcoin. Op regelgevend vlak ziet Novogratz mogelijkheden voor een meer cryptovriendelijke omgeving na de verkiezingen, wat de markt verder zou kunnen versterken.

Peter Brandt ziet Bitcoin koers candle die duidt op startende bullmarkt

Tegelijkertijd heeft Peter Brandt, een doorgewinterde handelaar die bekend staat om zijn technische analyse, een soortgelijke optimistische kijk op het traject van de Bitcoin koers geuit. Onlangs verhoogde hij zijn Bitcoin-koersdoel voor de huidige bullmarktcyclus naar een ambitieuze $200.000. De analyse van Brandt is gebaseerd op het observeren van ‘enorme maandelijkse candles’ op de Bitcoin koers grafiek, die hij interpreteert als indicatoren voor het begin of het einde van een aanzienlijke marktbeweging. Zijn huidige inschatting is dat deze signalen 'startende' candles zijn, wat wijst op de vroege stadia van een nieuwe bullmarkt.

X-post Peter Brandt 

Het vertrouwen van Brandt wordt herhaald door andere analisten, zoals Caleb Franzen, die ook tekenen ziet dat de markt zich in de beginfase van een bull run bevindt. Brandts langetermijnvisie op Bitcoin is dat het in de eerste plaats dient als waardeopslagmiddel, als bescherming tegen de afnemende waarde van fiatvaluta. Hij beweert dat Bitcoin, ondanks de overvloed aan beschikbare cryptocurrencies en digitale activa, opvalt als een potentieel waardevolle waardeopslag.

Overwegend positieve vooruitzichten voor BTC 

Samenvattend wijzen de analyses van zowel Novogratz als Brandt op een aanzienlijke periode van groei en toegankelijkheid voor Bitcoin. De combinatie van een toegenomen vraag, bredere toegang via investeringsplatforms en een potentieel gunstig regelgevingsklimaat vormt de basis voor de voortdurende stijging van de Bitcoin koers op de mondiale financiële markt. Naarmate het landschap evolueert, bieden deze inzichten van experts uit de industrie waardevolle perspectieven op de toekomst van deze toonaangevende cryptocurrency en maken ze duidelijk welke richting we op moeten kijken als het gaat om het toekomstige traject van de Bitcoin koers.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram