Skip to main content

Bitcoin nieuws

Aanstormende stier komt tevoorschijn uit de schaduw en symboliseert de startende Bitcoin bullmarkt

Bitcoin koers dicht bij All Time High, maar bullmarkt begint pas

Bitcoin laat de laatste dagen weer een ongelofelijk staaltje van kracht zien, zoals alleen crypto dat kan. Ondanks dat de Bitcoin koers de afgelopen maanden al enorm snel is gestegen, blijft het onvermoeibaar verder omhoog bewegen. Rond 3 uur vannacht kwam de BTC koers op minder dan 300 dollar afstand van z’n all time high op $69.000 en even leek het erop dat we daar al direct doorheen zouden breken. Het is echter algemeen bekend dat oude all time highs sterke weerstanden zijn en de koers trok zich dan ook weer iets terug.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $66.898 (Bitmex) en €61.787 (Bitvavo). Dat is een verandering van 2,98% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

Anthony Scaramucci: "Bitcoin is de nieuwe Berkshire Hathaway"

Anthony Scaramucci, oprichter van Skybridge Capital, heeft recent een overtuigende vergelijking gemaakt tussen Bitcoin en Berkshire Hathaway, waarbij hij beweert dat de huidige fase verwant is aan de begindagen van de groei van laatstgenoemde. Scaramucci, een opmerkelijk figuur in de financiële sector, benadrukt dat het “nog heel erg vroeg” is om in Bitcoin te investeren, en vergelijkt het met de “Berkshire Hathaway van de 21e eeuw.” Zijn perspectief is gebaseerd op de overtuiging dat Bitcoin een substantiële kans op het genereren van welvaart op de lange termijn vertegenwoordigt, vergelijkbaar met de historische prestaties van Berkshire-aandelen.

Sinds 2020, toen Skybridge een Bitcoin-positie initieerde, heeft Scaramucci consequent investeringen in de cryptocurrency aangemoedigd en het potentieel ervan als een opkomende activaklasse bevestigd. In het licht van de stijgende Bitcoin koers, die dus inmiddels z’n oude all time high nadert, verzekert hij investeerders dat het nog niet te laat is om de markt te betreden. Zijn optimisme strekt zich uit tot het voorspellen van een aanzienlijke kapitaalinstroom naar Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) en een ‘face-ripping rally’ in de nabije toekomst. Deze bullish houding wordt verder versterkt door zijn voorspelling dat de Bitcoin koers in 2025 mogelijk de $170.000 zou kunnen overschrijden, vooral als de waarde ervan rond de $45.000 zou liggen op het moment van de volgende Bitcoin-halvering, waar we inmiddels al ruim overheen zitten. Scaramucci voorziet een marktkapitalisatie van meerdere biljoenen dollars voor Bitcoin, met uitzonderlijk positieve vooruitzichten voor de komende 10 tot 20 jaar.

X-post Anthony Scaramucci

Crypto Fear & Greed index op 'extreem greed'

Ondertussen worden de indrukwekkende prestaties van de Bitcoin koers weerspiegeld in de score van 90 van de 100 op de Crypto Fear & Greed Index, de hoogste sinds februari 2021. Deze stijging gaat gepaard met een aanzienlijke toename van Bitcoin-gerelateerde Google-zoekopdrachten, wat wijst op een groeiende publieke belangstelling. De index, die rekening houdt met verschillende gegevens, waaronder volatiliteit, marktmomentum en trends op sociale media, dient als barometer voor het beleggerssentiment. De index waarschuwt echter ook dat extreme hebzucht een signaal kan zijn voor een naderende marktcorrectie.

Crypto Fear & Greed Index 

Vraag vanuit ETF's stuwt Bitcoin koers op  

Een opmerkelijke verschuiving in de vraagdynamiek van Bitcoin wordt toegeschreven aan de introductie van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Sinds januari hebben deze ETF's een aanzienlijke netto-instroom ervaren, waarbij BlackRock's iShares Bitcoin Trust naar voren kwam als een opvallende performer. Investeringsvoorspellingen van experts als de Amerikaanse investeerder Ric Delman suggereren dat de Bitcoin ETF-stromen tegen eind 2025 $150 miljard zouden kunnen bereiken, onder invloed van een aanzienlijk deel van de onafhankelijke financiële adviseurs die interesse tonen in het toevoegen van Bitcoin aan de portefeuilles van hun klanten.

Verdere analyse door Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, wijst op een potentiële “nog grotere golf” van institutioneel kapitaal dat de Bitcoin-markt betreedt, vooral zodra grote financiële instellingen Bitcoin ETF-transacties gaan aanbieden. Hougan merkt een intrigerende vraag-aanboddynamiek op, waarbij op bepaalde dagen de hoeveelheid Bitcoin die door ETF-emittenten wordt gekocht aanzienlijk groter is dan de gedolven hoeveelheid. Deze trend, beschreven als ‘of the hook, suggereert een scenario waarin de vraag groter is dan het aanbod, wat mogelijk kan leiden tot een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers.

Marktkapitalisatie Bitcoin dan die van Zwitserse Frank 

In een bredere context positioneert de groeiende marktkapitalisatie van Bitcoin het als het negende grootste activum ter wereld, dat de marktkapitalisatie van zilver dicht benadert. Bovendien heeft Bitcoin inmiddels de marktkapitalisatie van de Zwitserse frank overtroffen en is het in de ranglijst met door de staat uitgegeven valuta gestegen. Deze stijging onderstreept de groeiende invloed en het potentieel van Bitcoin als een levensvatbare beleggings- en activaklasse in het mondiale financiële landschap.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram