Skip to main content

Bitcoin nieuws

Oplichtend Ethereum symbool

ETH ETF uitgesteld, maar Ehereum koers stijgt sterk na crash gisteren

Verschillende financiële instituten hebben een aanvraag uitstaan voor een eerste spot Ethereum ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Afgelopen maandag kondigde de autoriteit aan dat het zijn beslissing voor de verschillende applicaties van het ETH fonds zal uitstellen. Desondanks blijft de Ethereum koers stijgen en klimt het dichter richting de prijsgrens van $4.000. 

 

Na het succes van de Spot Bitcoin (BTC) ETFs, die op 10 januari werden goedgekeurd door de SEC, hopen verschillende vermogensbeheerders ook een vergelijkbaar fonds voor de grootste altcoin in de markt te kunnen zetten. De grootste vermogensbeheerders ter wereld, waaronder BlackRock en Fidelity, hebben momenteel een aanvraag voor een Spot ETH ETF uitstaan bij de SEC. Beide bedrijven ontvingen al een uitstel op hun aanvraag in januari. Nu hebben ook andere aanvragers, die bestaan uit Galaxy Digital en Invesco US, een nieuw uitstel ontvangen. 

Ethereum ETF mogelijk in mei

Dat de verschillende aanvragers een uitstel hebben ontvangen is niet gek. Het duurde bij de aanvraag van de BTC Spot ETF ook langer in verband met uitstel door de SEC. In totaal mag de autoriteit een beslissing driemaal uitstellen. De aanvraag van vermogensbeheerder VanEck zal naar verwachting als eerste een finale beslissing ontvangen. De aanvraag van het bedrijf kan namelijk maximaal uitgesteld worden tot 23 mei, wat betekent dat we mogelijk een Spot Ethereum ETF kunnen verwachten in 2024 indien de SEC het goedkeurt.

Ethereum koers komt dichtbij $4.000

De Ethereum koers lijkt zich niks aan te trekken van de SEC beslissing om de beslissing over het fonds uit te stellen. De koers steeg de afgelopen 24 uur met 6% en komt dicht bij de grens van $4.000. De rally van Ethereum is indrukwekkend te noemen, een maand geleden zat de koers nog op ongeveer $2.300, nu is een ETH token ruim $3.800 waard. Om voorbij de belangrijke psychologische grens van $4.000 te komen hoeft de Ethereum koers nog maar met 4,2% te stijgen. 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 15-minuten grafiek

Ethereum koers herstelt bijzonder goed van flash crash van gisteren

Gisteren daalde de Ethereum koers hard tijdens de flash-crash die volgde op het bereiken van een nieuwe all time high door Bitcoin. Ethereum verloor binnen een paar uur tijd ruim 16% aan waarde en daalde daarmee harder dan Bitcoin zelf die ruim 14% verloor. Tijdens deze daling zakte de Ethereum koers terug naar $3190, maar het zette vervolgens een zeer sterk herstel in. Op het moment van schrijven staat het zelfs iets boven de koers vanwaar de correctie gisteren begon. Ethereum wordt, op het moment van schrijven, verhandelt op $3838.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram