Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bayern München sluit zich aan bij de op Blockchain gebaseerde Football Fantasy League

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Duitse voetbalgigant Bayern München heeft zich aangesloten bij Sorare, een op blockchain gebaseerd voetbal fantasy league-spel. De competitie heeft al partnerschappen aangetrokken uit het hele voetbalecosysteem in Europa, waaronder grote namen als Paris Saint Germain, Juventus, Schalke, Atletico Madrid en anderen. Nederlandse clubs zoals Ajax en Feyenoord willen misschien ook deelnemen aan deze gedecentraliseerde fantasy league-actie.

Voetbal- en blockchain-technologie

Voetbalclubs over de hele wereld werken al een tijdje met blockchain / crypto-startups. De Engelse premier league was de eerste grote competitie die een team had dat werd gesponsord door een cryptocurrency-exchange en later zag de Duitse Bundesliga, de Zwitserse Super League, de Spaanse La Liga, de Italiaanse Serie A en natuurlijk ook het Nederlandse Eredevise teams met cryptocurrency / blockchain-bedrijven als sponsors.

Welke platforms werken samen met voetbalclubs?

Er zijn verschillende partnerschappen die voetbalclubs doen met cryptocurrency / blockchain-platforms. Ze omvatten gedecentraliseerde gokplatforms, gedecentraliseerde financieringsgerelateerde projecten, op blockchain gebaseerde IT-oplossingen, cryptocurrency-uitleenplatforms en cryptocurrency-exchanges. Elk van deze platforms is gericht op massale acceptatie en daarom zijn voetbalclubs ideale advertentie- / partnerschapsforums. Miljarden mensen over de hele wereld kijken naar deze grote competities en hun spelers zijn bekende namen met steeds meer merchandising en wereldwijde aantrekkingskracht.

Sorare's partnerschap

Sorare's samenwerking met de huidige Bundesliga-kampioen Bayern München is interessant omdat ze nu deel uitmaken van hun “five a side fantasy-league”. De in München gevestigde club heeft eerder ervaring met het werken met dergelijke projecten. Spelers kiezen hun teams uit 20 topcompetities van de wereld, waaronder grote Europese, Zuid-Amerikaanse en zelfs Noord-Amerikaanse teams. Spelers kunnen ook zeldzame digitale kaarten op het platform verhandelen. Eerder werkte de club samen met Stryking Entertainment om exclusieve digitale memorabilia van zijn topspelers te produceren. Het was ook een op blockchain gebaseerd platform.

Sorare is onlangs ook in de Verenigde Staten gelanceerd om daar te profiteren van de steeds populairdere voetbalfanbase. Het heeft een ambitieus doel gesteld om meer dan 60 miljoen fantasy league spelende Amerikanen naar zijn platform te krijgen, maar dat zal zeker een uitdaging zijn in dat land, aangezien er al te veel fantasy league spelen in te veel sporten.

Sorare is een op Ethereum gebaseerd platform voor voetballiefhebbers over de hele wereld. Het heeft momenteel een aanzienlijk wekelijks handelsvolume van $ 240.000 en dat kan stijgen naarmate meer en meer topclubs van de Europese voetbalwereld het partnerschapsprogramma aangaan.

Blockchain-technologie in het Nederlandse voetbal

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), het bestuursorgaan van het Nederlandse voetbal, is ook geïnteresseerd in blockchain-gebaseerde oplossingen om enkele van de belangrijkste uitdagingen waarmee de sport te maken heeft, op te lossen. Onlangs heeft de vereniging een kaartverkoopoplossing uitgetest op basis van deze onveranderlijke technologie om de opkomst van kaartverkoop op de zwarte markt en andere problemen tegen te gaan. De eerste proef hiervoor werd gedaan in de Arena in Amsterdam. Het was een EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Estland. Met deze technologie hoefden sommige geselecteerde fans hun tickets niet af te drukken en mochten ze in plaats daarvan het stadion in met behulp van digitale handtekeningen die ze in de online app hadden verstrekt. Het vermogen van Blockchain Technology om ticketfraude te bestrijden, wordt over de hele wereld gerealiseerd. Het zou voor veel clubs verstandig zijn om in deze technologie te gaan investeren om er uiteindelijk de vruchten van te kunnen plukken.