Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin munt met Tesla symbool

Mega whale verplaatst 3.000 BTC en geruchten dat Tesla Bitcoin koopt

Een Bitcoin (BTC) whale die al sinds 2010 voor miljoenen dollars aan munten in bezit heeft, heeft meerdere grote transacties uitgevoerd in maart. Op 1 maart verplaatste de whale maar liefst 2.000 BTC tokens, en afgelopen woensdag werden nog eens 1.000 munten extra verplaatst. De transacties wekken argwaan op in de crypto community, tegelijkertijd worden verdachte transacties op het Bitcoin netwerk gelinkt aan een mogelijke Tesla wallet. 

In totaal heeft de oude Bitcoin whale 3.000 munten verplaatst. Dit deed het vermogende adres op het moment toen de BTC koers piekte afgelopen woensdag op ongeveer $69.000. In totaal betroffen de transacties een totale waarde van ruim $200 miljoen. De whale heeft zijn munten verkregen door te minen tussen augustus en november 2010. 

Reden voor Bitcoin whale transactie onduidelijk

Wanneer oude munten plotseling verplaatst worden wekt dit vaak argwaan in de crypto community. Als oude tokens verkocht worden kan dat een teken zijn dat een BTC piek in zicht is en angst voor een crash neemt dan toe. De intentie van de whale die 3.000 BTC munten verplaatste is niet helemaal duidelijk. Het betreft waarschijnlijk geen verkoop van tokens omdat de munten niet naar een wallet zijn verplaatst die gelinked is aan een exchange. 

Speculaties over opkopen BTC door Tesla

De laatste tijd doen er geruchten de ronde over de aankoop van Bitcoin munten door de Amerikaanse tech- en elektrische auto gigant Tesla. Volgens sommige crypto communityleden wordt er verwacht dat Tesla in de volgende kwartaalpresentatie een aankondiging zal doen over de aankoop van BTC door het bedrijf. 

Het Amerikaanse autobedrijf heeft in het verleden al eens Bitcoins gekocht en verkocht en bezit nog steeds een grote hoeveelheid munten. In februari van 2021 kocht het bedrijf voor $1,5 miljard aan BTC. Volgens data van Arkham Intelligence, die de wallet van Tesla in de gaten houdt, heeft het bedrijf nu ruim 11.500 Bitcoin in bezit. Dit is bijna 1.790 BTC meer dan sinds de vorige kwartaalcijfers. Toen bezat Tesla 9.720 BTC tokens. Als de geruchten kloppen betekent dat, dat Tesla’s BTC balans nu ruim $780 miljoen waard is en dat er voor $120 miljoen aan munten is toegevoegd op de balans. 

Bullish signaal voor de Bitcoin koers

Als de aankoop van Tesla inderdaad bevestigd wordt in de volgende kwartaalcijfers, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de Bitcoin koers. Mogelijk trekt het de aandacht van nieuwe investeerders en andere bedrijven die dan mogelijk zelf ook Bitcoins willen kopen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram