Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt met '$70.000' daaronder wat Bitcoin koers van $70.000 symboliseert

Bitcoin koers stijgt boven $70.000 en meme-coins verlengen rally

De afgelopen week zagen we opnieuw een historische prestatie van de cryptomarkten. De Bitcoin koers bereikte vrijdag een frisse nieuwe all-time high van $70.136, voordat er weer een verwachte sell-off zou plaatsvinden. Elke keer dat Bitcoin tijdens deze rally nieuwe hoogtepunten bereikte, werd deze gevolgd door een plotselinge en scherpe terugval. Bitcoin heeft de meeste verliezen goedgemaakt en handelt nu weer boven, de $68.200. Deze week is de Bitcoin koers nog eens 9,4% gestegen en het heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $1,34 biljoen.

Bitcoin blijft relatieve kracht vertonen, aangezien eventuele dips of pullbacks snel worden opgekocht. Door de terugval van vrijdag werd ruim $240 miljoen aan hefboom-posities geliquideerd. De rally blijft bullish koersdoelen van analisten krijgen, waarvan er vele nu in de zes cijfers staan. Sommigen geloven zelfs dat de koers de $100.000 kan bereiken tegen de tijd van de halvering in april.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $68.339 (Bitmex) en €62.599 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,80% in de afgelopen 24 uur. 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1-uur grafiek

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed index blijft ondertussen op een hoog niveau staan en geeft doorlopend waarden aan die vallen in de categorie 'extreme greed'. Wellicht is dit ook de reden dat de Bitcoin koers wat nerveus reageert op nieuwe recordniveau's. Ervaren trader weten dat dit verhoogde sentiment kan duiden op topvorming. Echter moet worden opgemerkt dat tijdens sterke bullmarkt-rallies in de Bitcoin koers, deze hoge niveau's van extreme greed, vrij lang kunnen worden volgehouden, zonder dat er direct een noemenswaardige koerscorrectie plaats vindt.

Crypto Fear & Greed Index 

Ethereum koers doet het goed 

Ethereum blijft het voorbeeld van Bitcoin volgen nu de op een na grootste cryptovaluta het onvermijdelijke prijsniveau van $4.000 nadert. De prijs van ETH bereikte vrijdag kortstondig de $3.990, maar is op het moment van schrijven teruggevallen naar ongeveer $3.800. De vraag naar ETH is de afgelopen weken gestegen door de opkomst van populaire, op Ethereum gebaseerde, meme-munten zoals Pepe.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 1-uur grafiek

Blackrock koopt grote hoeveelheden Bitcoin op 

Blackrock was dinsdag bezig de dip te kopen, toen de Bitcoin koers met ongeveer 15% daalde na de klim naar recordhoogtes. De instelling voegde 12.600 BTC toe tijdens de pullback en nog eens 12.000 Bitcoins op vrijdag. In slechts twee maanden heeft Blackrock bijna 200.000 BTC verzameld, waardoor het een van de grootste individuele Bitcoin-bezitters ter wereld is. Eerder deze week heeft Blackrock ook een aanvraag ingediend bij de SEC om aandelen van zijn eigen en andere spot Bitcoin ETF's te kopen voor z’n andere fondsen. Dit zal de vraag naar Bitcoin alleen maar vergroten en het circulerende aanbod minimaliseren.

Memecoins verlengen rally en Solana koers bereikt $150

Memecoins zetten deze week hun dominantie voort. Dogecoin en Shiba Inu Token hebben Avalanche ingehaald en zijn nu de negende en tiende grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie. Shiba Inu heeft opnieuw een bijzonder sterke week achter de rug en heeft de koers met meer dan 100% verhoogd. De oude meme-munt heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $21 miljard en ligt voor het eerst in de geschiedenis binnen de $2 miljard range om Dogecoin in te halen.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu 1-uur grafiek

Pepe Coin blijft ook stijgen in de ranglijsten en staat nu op de 37e plaats van de grootste cryptocurrencies ter wereld qua marktkapitalisatie. Pepe steeg deze week met meer dan 130%, inclusief 32,50% alleen al op vrijdag. Misschien wel de meest verrassende uitvoering was van een vergeten meme-munt genaamd Floki. Dit op ETH gebaseerde token steeg vrijdag met 78% en bracht de winst in één week op 178%.

De rally van Floki aan het einde van de week duwde het voorbij recente populaire op Solana gebaseerde meme-munten zoals dogwifhat en Bonk. WIF blijft nieuwe hoogtepunten bereiken en handelt nu tegen meer dan $2,00 per token met een marktkapitalisatie van $2,16 miljard.

Het meme-muntverhaal van de week komt van een handelaar die op Twitter de naam Barkery91 gebruikt. De handelaar veranderde deze week $260 in meer dan $400.000 nadat hij een meme-token had verhandeld genaamd Jeo Boden ($BODEN). De transactie kreeg zoveel publiciteit dat BODEN tijdelijk WIF in 24-uurs handelsvolume overtrof.

X-post barkery

Misschien was dit een belangrijke reden waarom de Solana koers vrijdag kort omhoog schoot naar $ 150, wat een nieuw hoogtepunt in 52 weken was. Solana is de afgelopen zeven dagen met ruim 11% gestegen.

Solana-handelaren werden deze week ook gezegend met belangrijk nieuws toen werd aangekondigd dat Pantera Capital voor meer dan $250 miljoen aan Solana kocht uit de failliete FTX-boedel. Dit was voor analisten aanleiding om de doelstellingen voor de Solana koers te verhogen, waarvan sommige de $1.000 hebben bereikt.

Coinbase stijgt nadat Goldman Sachs advies verandert van sell naar neutraal

De aandelen van de toonaangevende cryptobeurs Coinbase (NASDAQ: COIN) zetten hun rally na de winstcijfers voort, terwijl de aandelen deze week bijna 18% in waarde stegen. Het aandeel kreeg een koersdoelupgrade van Goldman Sachs te midden van de recente crypto-rally. De bank heeft het aandeel opgewaardeerd van Sell naar Neutraal met een verhoogd koersdoel van $170 naar $282.

Bitcoin-mijnaandelen stonden overal op de kaart: CleanSpark (NASDAQ: CLSK) won deze week 7,0% en Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) daalde met 15,8%. Er is een gemengd sentiment over de waarde van cryptominers nu we de Bitcoin halving in april naderen. Voorlopig lijkt CleanSpark de leider in zijn klasse en heeft tijdens de handel van vrijdag opnieuw het $20-prijsniveau bereikt.

Het is niet verrassend dat de iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) gedurende de week met 5,66% steeg en tijdens de sessie van donderdag een nieuw recordhoogtepunt bereikte van $40,00. De grootste Bitcoin ETF op de markt heeft momenteel een marktkapitalisatie van meer dan $124 miljard.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram