Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers breekt boven $16.000 op weg naar all-time high op $20.000

bitcoin koers stijgt 

De Bitcoin koers is vandaag overtuigend boven het niveau van $16.000 gekomen. Het doorbreekt daarmee de hoogste koers van dit jaar die werd bereikt op 6 november. Op 11 november brak de koers al kortstondig boven $16k op BitMex, maar viel toen snel weer terug. Nu lijkt het er op dat het $16.000 niveau definitief gebroken wordt.

Sinds de crash in maart dit jaar, als gevolg van de Corona-paniek op de financiële markten, is de BTC koers aan een indrukwekkende bull-run begonnen. Het dieptepunt in maart lag op $3597 (BitMex), waarna de koers in acht maanden tijd steeg naar het huidige niveau van $16.150 (13.678 euro). Dat is een stijging van bijna 450%.

bitcoin koers grafiek 

Bitcoin neemt leidende rol

Bitcoin heeft het vooral in de laatste paar maanden een stuk beter gedaan dan de meeste altcoins. In de eerste helft van dit jaar was DeFi “the place to be” voor crypto-beleggers. Er werden enorme rendementen mee gemaakt wat steeds meer nieuwe speculanten aantrok. In de zomer begon deze markt echter af te koelen en fors te corrigeren. Dat was het moment dat de Bitcoin koers, die tot dat moment ook gestaag was geklommen, het stokje overnam en de leidende rol nam. Sindsdien heeft Bitcoin een sterke performance laten zien met solide koerswinsten en gestaag oplopende toppen en bodems.

Toenemende interesse voor BTC onder institutionele beleggers en bedrijven

Er zijn verschillende redenen aan te voeren voor de oplopende Bitcoin koers. Één daarvan, die de laatste maanden in het oog sprong, is de toenemende interesse voor BTC onder institutionele beleggers en bij bedrijven. Wie het Bitcoin nieuws een beetje heeft gevolgd, heeft de berichten langs zien komen over de Bitcoin-investeringen van bedrijven als Microstrategy en Square, vermogensbeheerders Stone Ridge en Grayscale Investment group en natuurlijk bekende fondsbeheerders als Paul Tudor Jones. Dit zijn nog maar de “first movers”, maar naarmate deze sector steeds meer Bitcoin als geaccepteerde asset omarmt, zal er een enorme hoeveelheid geld naar de BTC-markt stromen, met veel hogere koersen als gevolg.

Monetaire stimulans

Een andere reden om een hogere Bitcoin koers te verwachten is de aanhoudende stimulatie van de economie door overheden en centrale banken. We zitten middenin een ongekend diepe economische recessie als gevolg van de maatregelen om het Corona-virus te beteugelen. Om de gevolgen daarvan te verzachten zijn overheden massaal aan het stimueren geslagen. Hierbij wordt veel nieuw geld in de economie gepompt, wat op termijn zou kunnen leiden tot uit de hand lopende inflatie. Uit angst daarvoor zien we beleggers wereldwijd zich nu al hiertegen indekken door edelmetaal en Bitcoin te kopen.

Bitcoin halving

Bitcoin wordt gezien als een goede inflatie-hedge aangezien er nooit meer gecreëerd kunnen worden dan de door Satoshi Nakamoto vastgelegde 21 miljoen BTC. Ook het huidige inflatieniveau van Bitcoin is zeer voorspelbaar en beperkt tot de nieuwe munten afkomstig van bitcoinminers. Dit inflatie niveau is in mei van dit jaar weer gehalveerd met de laatste “Bitcoin halving”.

Historisch gezien start Bitcoin een nieuwe sterke bull-run die leidt tot nieuwe all-time highs, een aantal maanden na de laatste Bitcoin halving. Het lijkt er op dat dit patroon ook dit keer weer gevolgd wordt, gezien de huidige koersactie van Bitcoin.