Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin munt naast zilver bullion

Bitcoin koers stijgt boven $72K en overtreft de zilvermarktkapitalisatie

Deze keer was er geen sprake van een terugval toen Bitcoin een nieuw record bereikte. Maandag steeg de grootste cryptocurrency ter wereld door de $72.600, terwijl de cryptomarkten bleven stijgen. De marktkapitalisatie van Bitcoin overschreed officieel de $1,4 biljoen, waardoor het waardevoller werd dan de zilvermarkt. Maandag overtrof Bitcoin ook de Zwitserse Frank en werd het de 13e grootste munt ter wereld. Op het moment dat we dit schrijven heeft Bitcoin zich teruggetrokken naar het niveau van $72.000, waardoor een deel van de winst die gisteren werd geboekt, teniet wordt gedaan.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

Succes Bitcoin koers laat ook de koersdoelen van analisten stijgen

De stijging viel ook samen met een recordinstroom naar de spot Bitcoin ETF's van in totaal meer dan $20 miljard sinds hun oprichting. Het gaat ook gepaard met meer institutionele bullishness in de vorm van opgeblazen prijsdoelstellingen en zelfs miljardair-investeerder Bill Ackman die een positie in Bitcoin overweegt. Ackman erkende hoe ontwrichtend Bitcoin zou kunnen zijn voor zowel de energie- als de financiële systemen en overwoog publiekelijk een positie te nemen in BTC.

Analisten van Bernstein hebben ook verklaard dat de instroom naar Bitcoin ETF's de initiële verwachtingen heeft overtroffen. Het bedrijf herhaalde zijn bullish standpunt en formuleerde zijn koersdoel van ten minste $150.000 tegen medio 2025.

Tenslotte, alsof het mondiale sentiment voor Bitcoin nog niet optimistisch genoeg was, kondigde de London Stock Exchange maandag aan dat zij al in het tweede kwartaal van 2024 aanvragen voor Bitcoin en Ethereum ETN’s zal accepteren. Hoewel ze niet hetzelfde zijn als spot-ETF’s, zijn Notes wel een manier om beleggers bloot te stellen aan investeringen in crypto’s. Londen sluit zich aan bij andere grote financiële markten zoals Hong Kong en uiteraard de Verenigde Staten, bij het opnemen van crypto-gerelateerde activa voor beleggers

Ethereum koers boven $4.000 terwijl het momentum van de memecoins verdwijnt

De Ethereum koers is tijdens de handel van maandag boven de $4.000 gekomen en wist dat niveau gedurende de dag goed vast te houden, waarbij de grafieken aangeven dat de op één na grootste crypto nog hoger wil klimmen. Ethereum is de afgelopen week met ruim 8% gestegen en heeft zijn marktkapitalisatie zien stijgen naar ruim $480 miljard.

Meme-munten hebben een deel van hun momentum zien vervagen, aangezien zowel DOGE als SHIB de afgelopen zeven dagen grotendeels vlak zijn gebleven. Nieuwere meme-munten zoals Pepe en Floki blijven enige populariteit genieten onder meme-handelaren.

Op Solana blijven WIF en WEN hoger klimmen, terwijl Bonk de afgelopen week nu met ongeveer 20% is gedaald. Solana blijft een grote instroom van kapitaal zien, aangezien de TVL maandag officieel $3,25 miljard bereikte. De keten heeft de afgelopen weken ook consequent beter gepresteerd dan het 24-uurs DEX-volume van Ethereum.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram