Coinbase gaat $1 miljard aan kapitaal ophalen met verkoop van obligaties

Coinbase app op telefoon met crypto munten ernaast

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase (NASDAQ: COIN) heeft geprofiteerd van de gloeiend hete aandelenkoers en aangekondigd dat het tot $1 miljard aan kapitaal gaat ophalen. De aankondiging werd gedaan nadat de aandelenmarkten dinsdag sloten en de aandelen van Coinbase onmiddellijk met ongeveer 4,0% daalden, maar deze verliezen hadden gecompenseerd tegen de tijd dat de verlengde handel was gesloten. Tot nu toe heeft Coinbase dit jaar ongeveer 63% of $99,00 per aandeel gewonnen. In de afgelopen 52 weken hebben aandelen maar liefst 332% toegevoegd.

 

 

Het aanbod van Coinbase is een converteerbare schuld via een onderhandse aanbieding met een conversiejaar van 2030. Het bedrijf heeft verklaard dat het aanbod geen gevolgen zal hebben voor de huidige aandeelhouders, aangezien de verwatering over de komende zes jaar kan worden gespreid. De uitgifte van Coinbase omvatte ook een aanbod van gelimiteerde call-transacties, wat betekent dat de converteerbare obligaties het eigen vermogen niet zullen verwateren. Hoewel er geen details werden gegeven, vermeldde Coinbase wel dat het het kapitaal kon gebruiken om schulden af te betalen, bedrijven over te nemen of zelfs Bitcoin te kopen. Michael Saylor's Microstrategy (NASDAQ: MSTR) heeft de afgelopen jaren verschillende schuldaanbiedingen gedaan om meer Bitcoin te kopen. Deze aanbiedingen hebben geen invloed gehad op de aandelenkoers van Microstrategy; het aandeel is zelfs bijna 50% gestegen sinds de laatste kapitaalverhoging.

Wall Street laat het bearish sentiment voor Coinbase varen

Eén voor één veranderen analisten hun toon over Coinbase. Vorige week verhoogde Goldman Sachs het aandeel van Sell naar Neutral en verhoogde het koersdoel naar $282,00. Op dinsdag heeft Raymond James de aandelen geüpgraded van Under Perform naar Market Perform en op het moment van schrijven was er nog geen officieel koersdoel opgegeven. Het koersdoel van Goldman Sachs is momenteel het hoogste op Wall Street.

De meeste analisten die hun doelstellingen voor Coinbase hebben verhoogd, hebben dezelfde reden genoemd: de introductie van de spot Bitcoin ETF is beter verlopen dan iemand zich ooit had kunnen voorstellen. Deze instroom helpt Coinbase alleen maar, vooral omdat het de bewaarder is van alle Bitcoins die door instellingen worden gekocht en in bezit worden gehouden.

Coinbase aandelen koers
Coinbase aandelen koers week-grafiek

 

Vanuit technisch perspectief heeft Coinbase deze week mooi het .707 Fibonacci-niveau verlaten. Het aandeel lijkt wat af te koelen en de voortschrijdende gemiddelden zullen de koers inhalen. Het aandeel heeft onlangs een weerstandsniveau van drie jaar omgezet in steun en wil hoger blijven gaan, zolang het bullish sentiment in de crypto-sector blijft bestaan.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram