Skip to main content

Bitcoin nieuws

scherm met daarop de Ripple koers grafiek met daar omheen stapels XRP munten

Whales halen XRP van Binance, positieve indicator voor de Ripple koers

De Ripple koers zit in de lift en dat is niet verwonderlijk. Er is namelijk voor miljoenen dollars aan Ripple (XRP) munten van de grootste crypto exchange Binance gehaald door verschillende whales. Het gaat om totaal 57 miljoen tokens die de populaire exchange hebben verlaten, zo deelde Whale Alert toe op social media platform X. De uitstroom van munten is een teken dat whales XRP opkopen, wat een positieve indicator is voor de Ripple koers. 

 

In slechts 24 uur tijd verlieten ruim 57 miljoen XRP munten de Binance exchange. Deze tokens hebben op basis van de huidige Ripple koers een totaalwaarde van meer dan $39,5 miljoen. De uitstroom van munten vond plaats in meerdere transacties. Eén whale haalde ongeveer 19,2 miljoen tokens van het handelsplatform, terwijl twee andere vermogende adressen respectievelijk 18,82 en 18,75 miljoen XRP van Binance haalde. 

Positieve indicator voor Ripple koers

Analisten zien de uitstroom van de munten uit exchanges als een bullish teken voor de Ripple koers. Doordat er minder verhandelbaar aanbod beschikbaar komt op het handelsplatform daalt het risico voor verkoopdruk significant. Het wordt moeilijker voor investeerders om munten te kopen, wat kan leiden tot prijsstijgingen. Daarnaast is het opkopen van munten door whales een teken dat deze grote beleggers verwachten dat de Ripple koers op de korte termijn gaat stijgen. 

Ripple koers explodeert

De Ripple koers ervaarde gisteren een explosieve dag. De altcoin wist in 24 uur met bijna 11% te stijgen tot een waarde van $0,69. De prijs wist kortstondig zelfs te pieken tot boven de $0,74, een koers die sinds juli van vorig jaar niet meer is waargenomen voor de populaire altcoin. 

Ripple koers grafiek
Ripple koers 15 minuten grafiek

Institutioneel kapitaal vloeit richting XRP

Het succes van de eerste Spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF) is onontkoombaar. De verschillende ETF’s wisten al voor ruim $20 miljard aan kapitaal aan te trekken, met name van institutionele beleggers die nu makkelijker toegang krijgen tot de grootste cryptocurrency. In een rapport van CoinShares wordt toegelicht hoe de adoptie van institutionele investeerders ook heeft gezorgd voor instroom van fondsen richting Ripple (XRP). 

Door het bullish sentiment en de komst van Spot BTC ETFs op de Amerikaanse markt neemt ook de inflow naar XRP georiënteerde investeringsproducten toe. In totaal stroomde er afgelopen week $1,5 miljoen aan kapitaal richting deze producten. De adoptie van cryptocurrencies door institutionele beleggers is een bullish teken voor de gehele crypto markt. Doordat instituties een grote hoeveelheid kapitaal bezitten kunnen zij een grote invloed uitoefenen op de Ripple koers. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram