Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt met groene achtergrond en groene pijlen omhoog die stijgende Bitcoin koers symboliseren

Bitcoin koers weer op nieuw record in aanloop naar Bitcoin Halving

Na een snelle daling gisteren tot $68.638, heeft de Bitcoin koers de weg omhoog weer gevonden. Gisteren herstelde Bitcoin zich alweer snel van de koersdip en bereikte, slechts 2 uur na het dieptepunt, alweer een koers van ruim $72.700. Dit snelle herstel van de Bitcoin koers laat duidelijk de kracht van de leidende cryptovaluta zien. Iedere dip in de BTC koers wordt direct opgekocht, wat een zeer snel herstel oplevert.

Nieuw Bitcoin koers record

Het bleef hier echter niet bij, want na een korte pauze steeg de Bitcoin koers onverstoord verder. Het brak vanochtend door de ’oude’ all time high en bereikte een nieuwe hoogste koers ooit van $73.678.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

Bitcoin blijft maar record aan record rijgen en de vraag is wanneer er een werkelijk serieuze correctie intreedt. Als we naar de geschiedenis kijken, dan is er meestal een rally in aanloop naar de Bitcoin Halving, maar volgt er vervolgens een correctie die begint rond de datum van de halving. Een soort ‘sell the news’ event. Dit wordt goed zichtbaar in onderstaande tweet van de bekende crypto-analist Rekt Capital.

X-post Rekt Capital 

Analisten geven echter blijk van voorzichtigheid en voorspellen een mogelijke correctie vóór de halvering van Bitcoin. Historische trends duiden erop dat er een prijsdaling in het verschiet ligt, vergelijkbaar met de retracements van respectievelijk 20% en 38% vóór de halvings van 2016 en 2020. Analist Rekt Capital verwacht dit jaar een mogelijk, zij het oppervlakkiger, herstel, gezien de recente terugval van Bitcoin in januari en begin maart. Ondanks dat er nieuwe recordhoogten zijn bereikt, blijft het groeitraject van Bitcoin nog steeds achter bij eerdere halveringscycli. Bitcoin had bijvoorbeeld tussen de $100.000 en $300.000 per munt kunnen bereiken als het patronen uit het verleden had weerspiegeld. Niettemin merkt Rekt Capital op dat Bitcoin in staat is oude hoogtepunten opnieuw te testen, zoals de grens van $69.200, die nu een nieuwe steunlijn vormt. 

De actuele Bitcoin koers en marktdata

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $73.177 (Bitmex) en €67.060 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,92% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. Daarover verderop meer.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $1440 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,88%.

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed Index staat op dit moment op een waarde van 81. Dat is onveranderd ten opzichte van gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto Nieuws

Recordbrekende instroom in Bitcoin ETF’s

Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten hebben een nieuw hoogtepunt bereikt, met een netto-instroom van meer dan $1 miljard die op 12 maart voor het eerst werd geregistreerd. Deze stijging, aangewakkerd door massale kapitaalinjecties in Bitcoin ETF’s, heeft de dagelijkse kapitaalopslag door het Bitcoin-netwerk doen stijgen tot een opmerkelijke $ 2 miljard. De grootste bijdrage kwam van BlackRock’s iShares Bitcoin ETF (IBIT), gevolgd door andere spelers zoals ARK 21Shares Bitcoin ETF en Fidelity Advantage Bitcoin ETF. Deze toestroom betekent een robuuste bull run en een groeiende ecosysteemmijlpaal. Grayscale's GBTC heeft echter een consistente uitstroom gezien, wat een impact heeft op zijn marktaandeel in de totale Bitcoin ETF-activa onder beheer. Desondanks blijft de algemene reactie van de markt op Bitcoin ETF’s overweldigend positief, waarbij de Bitcoin koers dus inmiddels weer een nieuw hoogtepunt boven de $73.000 heeft bereikt.

Ethereum's 'Dencun'-upgrade: een sprong naar lagere kosten

Ethereum staat aan de vooravond van zijn aanzienlijke 'Dencun'-upgrade, een layer-2 verbetering die de kosten voor zijn layer-2-netwerken dramatisch zal verlagen. Deze upgrade omvat de implementatie van de 'proto-danksharding'-functie, ontworpen om gegevens uit layer-2-netwerken efficiënt te verwerken en de transactiekosten te verlagen. Hoewel Dencun vanwege technische problemen vertraging had opgelopen ten opzichte van zijn oorspronkelijke doel voor 2023, heeft het sindsdien succesvolle tests ondergaan op meerdere testnetten. Deze upgrade is de meest substantiële van Ethereum sinds de Shapella-upgrade van april 2023 en zal naar verwachting layer-2-netwerken zoals Arbitrum, Optimism en Polygon het meest ten goede komen door het goedkoper en efficiënter posten van gegevens mogelijk te maken. De 'proto-danksharding' is een eerste stap in de richting van volledige sharding, met als doel de hoge gastarieven op korte termijn te verlichten. Bovendien bereiden Ethereum-ontwikkelaars zich al voor op de volgende reeks upgrades, waarbij 'Verkle Trees' een sterke kandidaat is voor opname.

Altcoins stijgen, geïnspireerd door de Bitcoin koers

Andere crypto koersen gingen vandaag, in navolging van de Bitcoin koers, flink omhoog. Uitschieters waren BNB en Toncoin.

Ethereum (ETH, 1,1%), Binance Coin (BNB, 10,8%), Ripple (XRP, 0,1%), Solana (SOL, 1,0%), Cardano (ADA, 2,1%), Dogecoin (DOGE, -0,3%), Avalanche (AVAX, 13%), Tron (TRX, -0,3%), Chainlink (LINK, 1%), Toncoin (TON, 21%), Polygon (MATIC, 4,5%) ), Polkadot (DOT, 4,5%), Shiba Inu (SHIB, -1,1%), Litecoin (LTC, 1,5%), Cosmos (ATOM, 2,5%) en Uniswap (UNI, 2,3%).

BNB koers grafiek
BNB koers 15-minuten grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram