Skip to main content

Bitcoin nieuws

Miljardair-investeerder Stanley Druckenmiller onthult dat hij Bitcoin bezit en dat de waarde in de toekomst waarschijnlijk zal toenemen

Stanley Drückenmiller bullish over Bitcoin 

Ervaren investeerder in conventionele markten en miljardair Stanley Druckenmiller heeft onthuld dat hij Bitcoin bezit. Hij prees ook het vermogen van de cryptocurrency om een ​​waardeopslag te zijn en voorspelde dat het in de toekomst goud zou uitdagen in z’n positie als veilige haven.

Wie is Stanley Druckenmiller?

Stanley Druckenmiller is een grote investeringsbankier. Hij werd beroemd en rijk in de jaren 80 en 90 toen hij een deel van het geld van George Soros beheerde. Soros is een van de meest bekende miljardairs ter wereld en hij staat bekend als de financier voor veel liberale non-profitorganisaties en actiecomités. Hij was ooit meer dan $ 50 miljard waard voordat hij het meeste schonk. Mensen als Druckenmiller maakten het voor hem mogelijk om zo rijk en invloedrijk te zijn. Druckenmiller richtte in 1981 een investeringsgroep op met de naam Duquesne Capital en bleef het leiden tot 2010. Zijn gecombineerde investeringen met Soros omvatten het Quantum Fund dat hij effectief gebruikte om in 1992 tegen het Britse pond in te zetten. Al deze aanzienlijke financiële transacties hebben er voor gezorgd dat Druckenmiller nu miljardair is, ondanks het feit dat hij een stap terug heeft gedaan uit de altijd drukke wereld van zakelijk bankieren / investeren. Volgens de website van Forbes was zijn totale vermogen begin 2020 bijna $ 4,4 miljard.

Druckenmiller is positief over Bitcoin

Druckenmiller gaf onlangs een interview met CNBC en prees Bitcoin als asset. Hij zei:

“I’m a bit of a dinosaur, but I have warmed up to the fact that bitcoin could be an asset class that has a lot of attraction as a store of value”

Hij ging verder in op zijn positieve kijk op de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie. Hij zei dat Bitcoin al 13 jaar bestaat en dat het na verloop van tijd stabiliseert en prestige krijgt. Hij onthulde ook voor het eerst dat hij Bitcoin bezit en enthousiast is over de toekomst ervan.

Bitcoin en goud

Ondanks dat hij optimistisch is over Bitcoin, onthulde Druckenmiller dat een groot deel van zijn portefeuille uit goud bestaat. Hij vertelde dat zijn goudinvestering vele malen groter is dan zijn Bitcoin-investering. Wel verduidelijkte hij dat dat niet komt door zijn gebrek aan vertrouwen in Bitcoin, maar omdat hij momenteel op goud gokt. Hij was ook van mening dat, zelfs als zijn grote goudpositie niets zou opleveren, dat waarschijnlijk gecompenseerd zou worden door zijn Bitcoin-investering.

De reactie van de investeringsgemeenschap

Andere investeerders wezen snel op het belang van de positieve uitspraken van Druckenmiller over Bitcoin. Voorheen waren hedgefondsbeheerders en conventionele investeringsbankiers meestal zeer sceptisch over Bitcoin. Zo erg zelfs dat ze het vergeleken met een oplichterij of een piramide-spel. Nu zijn de zaken echter veranderd en spreken investeerders openlijk hun bewondering uit voor de cryptocurrency en z’n belofte voor de toekomst.

Voormalig grote investeringsbankier Raoul Paul zei dat het sluisdeuren van geïnstitutionaliseerde investeringen richting Bitcoin zal openen. George Soros zelf moet echter nog commentaar geven op de kwestie.

Conclusie

Elke grote revolutie / technologie in de geschiedenis werd eerst enorm belachelijk gemaakt voordat het uiteindelijk overwon en iedereen overtuigde. Bitcoin is de sleutel voor de toekomst en veel van het luchtafweer dat het in voorgaande jaren ontving, was afkomstig van de conventionele banksector. Veel van de beste investeringsbankiers zijn nu met hun mening gedraaid in het voordeel van Bitcoin. Het lijkt erop dat wanneer je ergste scepticus zich bij je heeft aangesloten, je er alleen maar sterker uit kunt komen dan ooit en dat is nu goed te zien aan de stijgende Bitcoin koers.