Skip to main content

Bitcoin nieuws

Solana memecoin BONK afgebeeld op telefoon-scherm

Solana Meme Coins worden mainstream nu SOL de $170 nadert

Hoewel de recordhoogte van Bitcoin de meeste krantenkoppen heeft gehaald, is Solana deze cyclus stilletjes de leider gebleven. Het populaire DeFi-netwerk steeg woensdag naar nieuwe hoogtepunten in 52 weken, toen Solana voor het eerst sinds 2021 het prijsniveau van $170 naderde. De Solana koers klom tijdens de woensdaghandel met meer dan 11% en zag zijn marktkapitalisatie stijgen naar $74 miljard.

 

Solana koers grafiek
Solana koers 3-minuten grafiek

Als gevolg hiervan waren de meeste op Solana gebaseerde tokens ook in opkomst, waarvan er vele dagelijks nieuwe hoogtepunten blijven bereiken. De meest populaire Solana-mememunt is nog steeds dogwifhat (WIF), die de op Ethereum gebaseerde Floki overtrof en de vierde grootste mememunt qua marktkapitalisatie werd, achter alleen Dogecoin, Shiba Inu en Pepe. Wif bereikte een nieuwe hoogste koers van $ 2,99, wat het op een marktkapitalisatie van meer dan $ 2,6 miljard brengt. Airdrop-token Wen (WEN) bereikte ook nieuwe hoogtepunten met een marktkapitalisatie die steeg naar $229 miljoen. Sinds de airdrop heeft Wen meer dan 4.500% gewonnen voor degenen die de tokens in hun Solana-portemonnee hadden.

Crypto Twitter gaat Wif Dog op Las Vegas Sphere zetten

Als je aandacht besteedt aan Crypto Twitter, heb je ongetwijfeld de pogingen gezien om de foto van de WIF-hond op de Las Vegas Sphere te krijgen. De fondsenwerving werd geleid door Solana Bull en crypto-influencer Ansem (@blknoiz06), die voor Solana pleit sinds het vorig jaar in de enkele cijfers stond.

X-post Ansem

Ansem crowdfunde in minder dan vier dagen een totaal van $650.000 via Crypto Twitter. De actie heeft de grote reguliere media bereikt en er wordt over gesproken door zowel influencers als beroemdheden.

De recente crypto-rally heeft de aandacht getrokken van veel grote sterren, waaronder Drake, die een video plaatste waarin Michael Saylor over Bitcoin sprak op zijn Instagram-pagina. CEO van Barstool Sports Dave Portnoy deed ook mee met een Solana-mememunt genaamd Portnoy, die in slechts 10 uur nadat hij deze op Twitter had genoemd, meer dan 720.000% won.

Tesla-CEO Elon Musk noemde Dogecoin nogmaals en suggereerde dat het bedrijf binnenkort betalingen door Doge zou moeten toestaan. Musk riep toen Doge naar de maan! De publiciteit had echter niet het gebruikelijke effect op Doge, aangezien het token woensdag slechts 6,0% steeg na de aankondiging van Musk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram