Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto munten liggen op een telefoonscherm met daarop de crypto koersen

Bernstein: Crypto-marktkapitalisatie kan naar $7,5 biljoen eind 2025

Bernstein, een gerenommeerd team van scherpe analisten, heeft een gedurfde voorspelling laten vallen die nogal wat opschudding veroorzaakt. Ze zeggen dat de totale waarde van alle cryptocurrencies samen, bekend als de totale crypto-marktkapitalisatie, tegen eind 2025 omhoog zal schieten naar een duizelingwekkende $7,5 biljoen. Dat klopt, we hebben het over een drievoudige stijging ten opzichte van de huidige $2,6 biljoen.

 

Bitcoin en Ethereum belangrijkste drijvers van stijging crypto-marktkapitalisatie

Wat drijft deze enorme groei, vraagt je je af? Nou, het draait allemaal om Bitcoin en Ethereum die de leiding nemen. Er wordt verwacht dat deze twee giganten een serieuze institutionele belangstelling zullen wekken zoals we nog nooit eerder hebben gezien. Verwacht wordt dat Bitcoin alleen al in 2025 een verbluffende waarde van $3 biljoen zal bereiken, terwijl Ethereum en zijn ecosysteem daar niet ver achter blijven en mikken op $1,8 biljoen. En laten we andere opkomende sterren zoals Solana en Avalanche niet vergeten, die samen $1,4 biljoen zouden kunnen bereiken.

Voorspelling crypto marktkapitalisatie
Voorspelling crypto marktkapitalisatie. bron: Bernstein

Bernstein-analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra zetten ook flink in op blockchain-gaming en noemen het de ‘consumer killer-app’. Ze houden ook de Amerikaanse Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) nauwlettend in de gaten en voorspellen een vervijfvoudiging van het beheerd vermogen van $60 miljard naar maar liefst $300 miljard in 2025.

Outperformance Robinhood aandelen 

Wat betreft de aandelen van Robinhood, de populaire handelsapp, heeft Bernstein een aantal interessante inzichten gekregen. Ze zijn net begonnen met het analyseren van de aandelen van Robinhood en zijn er behoorlijk optimistisch over, met een outperform-rating met een koersdoel van $30. Dat is een stevige sprong van 80% ten opzichte van waar het nu staat. Waarom? Omdat ze geloven dat Robinhood perfect gepositioneerd is om mee te liften op de golf van deze aankomende crypto-boom.

"Monster van een cryptocyclus" zal Bitcoin koers naar $150.000 brengen  

Over een crypto-boom gesproken, de analisten voorzien een “monster van een cryptocyclus” tussen 2024 en 2025. Ze verwachten dat Robinhood, met zijn 11 miljoen actieve handelaren, zijn crypto-inkomsten omhoog zal zien schieten en negen keer de huidige schattingen zal bereiken. En hier komt de knaller: ze voorspellen dat Robinhood zijn financiële situatie zal veranderen, van een verlies van $541 miljoen in 2023 naar een indrukwekkend nettoresultaat van $910 miljoen in 2025.

Ten slotte zijn Bernstein-analisten van mening dat Bitcoin-mijnaandelen, op de aandelenmarkt het beste alternatief zijn om een deel van de actie van Bitcoin te krijgen. Ze voorspellen dat de Bitcoin koers deze cyclus een kolossale waarde van $150.000 zal bereiken, waardoor miners de favoriete aandelenproxy zullen worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram