Solana koers toont kracht en heeft weinig last van crypto sell-off

SOL symbool op telefoonscherm met Solana koers op de achtergrond 

Het zal de meesten van ons niet ontgaan zijn dat Solana, een toonaangevend blockchain-platform, de afgelopen dagen een geweldige prestatie heeft neergezet. De Solana koers steeg de afgelopen dagen met maar liefst 30%, terwijl de rest van de cryptomarkt over die periode grotendeels dieprode cijfers laat zien. De correctie in de Bitcoin koers heeft de rest van de cryptomarkt flink mee naar beneden getrokken de afgelopen dagen, maar Solana heeft deze korte termijn neerwaartse trend uitzonderlijk goed weten te weerstaan.

Solana koers bereikt bijna $200

De Solana koers steeg de afgelopen week naar bijna $200, een niveau dat sinds december 2021 niet meer is waargenomen. De SOL koers piekte op 16 maart op $198, waarna een terugval volgde tot $176 nog diezelfde dag. Nu, een dag later is de Solana koers alweer tot boven $190 hersteld. Dit duwt de marktkapitalisatie van Solana naar maar liefst $84,7 miljard. Opvallend is dat deze marktkapitalisatie nu zijn piek in november 2021 heeft overschreden en nieuwe records heeft gevestigd. Interessant genoeg komt deze stijging ondanks het feit dat de Solana koers nog lager staat dan de vorige piek, wat wordt toegeschreven aan een aanzienlijke toename van het aanbod.

 

 

Solana koers grafiek
Solana koers 30-minuten grafiek

 

Solana toont relatieve kracht ten opzichte van cryptomarkt

Deze rally in de Solana koers is zelfs nog opmerkelijker als we de bredere dynamiek van de cryptomarkt in ogenschouw nemen. Veel toonaangevende cryptocurrencies hebben recentelijk een terugval meegemaakt, waarbij Bitcoin daalde van $73.000 naar $65.000 en Ether onder de $3.600 daalde. Solana heeft daarentegen opmerkelijke kracht laten zien en heeft zijn opwaartse traject voortgezet. Een andere Layer 1-blockchain, Avalanche, heeft onlangs ook een prijsstijging meegemaakt, waarbij het zich herstelde naar een prijsklasse die voor het laatst werd gezien in mei 2022. Het steeg van slechts $ 9 in oktober 2023, tot $56 nu.

Op Solana gebaseerde meme-coins doen het goed 

Parallel aan het succes van Solana bloeit de meme-muntensector, vooral binnen het Solana-ecosysteem. Dogwifhat (WIF) en Bonk Inu (BONK) behoren tot de toppresteerders. Vooral Dogwifhat heeft in een maand tijd een verbazingwekkende stijging van 700% gezien, waarbij een recordhoogte van $3,44 werd bereikt en kortstondig de marktkapitalisatie van $3 miljard werd overschreden. Deze snelle stijging werd aangewakkerd door een combinatie van investeerderswaanzin, steun van grote cryptobeurzen zoals Binance en steunbetuigingen van figuren uit de sector zoals Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX. Het verhaal van een investeerder over het omzetten van een investering van $310 in meer dan $7 miljoen illustreert de buitengewone winsten die mogelijk zijn met meme-munten, hoewel hun beruchte volatiliteit ook aanzienlijke risico's met zich meebrengt.

Arthur Hayes voorspelt Dogwifhat (WIF) koers van $10 

De recente stijging van Dogwifhat naar een recordhoogte van meer dan $3, werd verder versterkt door Arthur Hayes, voormalig CEO van BitMEX en huidig Chief Investment Officer bij Maelstrom, die voorspelt dat WIF potentieel naar de $10 zou kunnen stijgen. Deze optimistische vooruitzichten vielen samen met een crowdfunding-inspanning die meer dan $700.000 opbracht om het Dogwifhat-logo op de Las Vegas-bol te adverteren, wat leidde tot een prijsstijging van 25%. Als gevolg hiervan steeg Dogwifhat naar $3,13 en werd daarmee het 45e grootste token qua marktkapitalisatie. Deze groei maakt deel uit van een bredere trend in de markt voor meme-munten, waar de totale marktkapitalisatie is gestegen tot $63,2 miljard, met aanzienlijke wekelijkse winsten in andere populaire meme-munten zoals Floki, Pepe en Dogecoin.

X-post Arthur Hayes 

 

Franklin Templeton, een Amerikaanse multinationale beleggingsonderneming, benadrukte de unieke positie van memecoins in een beleggersnota. Hoewel het bedrijf hun gebrek aan inherente waarde of nut erkende, wees het bedrijf op de lagere kosten en het potentieel voor snelle winsten die aan deze tokens verbonden zijn. Ze waarschuwden echter wel voor hun hoge prijsvolatiliteit.

Goede vooruitzichten voor de Solana koers

De Solana koers profiteert dus mede van het succes van de meme-coins aangezien een aantal van de nu zeer populaire meme-coins op het Solana netwerk draaien. De vooruitzichten voor Solana zijn dan ook positief. Het is een geduchte concurrent van marktleider Ethereum en wordt dan ook niet voor niets ook wel ‘Ethereum killer’ genoemd. Koersdoelen van analisten voor deze bull-cyclus die we hebben zien langskomen variëren tussen $600 en $1000 per SOL. Of dat gaat lukken kunnen we alleen maar afwachten, maar één ding is zeker: we gaan interessante tijden tegemoet de komende maanden!

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram