Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt met stijgende Bitcoin koers grafiek

Bitcoin koers en altcoins herstellen na een volatiel weekend

De Bitcoin koers zag dit weekend zijn eerste behoorlijke terugval in enkele maanden, toen het daalde tot $64.500. Na hoger dan verwachte inflatiecijfers en vooruitlopend op wat een agressieve FOMC-bijeenkomst zou kunnen worden, besloten beleggers winst te nemen. De toegenomen volatiliteit in aandelen zorgde ook voor enige voorzichtigheid rond risicovolle beleggingen, omdat het thema 'hoger voor langer' terugkeerde naar de markten.

 

Invloed van ETF's en de Halving op de Bitcoin koers

De daling van de Bitcoin koers wordt ook toegeschreven aan sommige historische patronen, omdat bekend is dat Bitcoin bij elke halving volatiliteit ziet. De aankomende Bitcoin halving staat gepland voor midden april, hoewel het de eerste is sinds de spot-Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd. Velen vragen zich af of de ETF’s de manier hebben veranderd waarop Bitcoin zich zal gedragen in de aanloop naar grote evenementen. Met de overmatige vraag naar Bitcoin zou dit een kunstmatige bodem kunnen creëren, wat betekent dat eventuele toekomstige dalingen enigszins gematigd kunnen zijn vergeleken met vorige bull-cycli.

Vanaf de vroege uren van de Aziatische handelssessie op maandag is de Bitcoin koers gestegen tot boven de $68.300. Inmiddels is de koers echter weer wat teruggevallen. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $67.766 (Bitmex) en €62.156 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,22% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 10-minuten grafiek

  

Solana passeert BNB nadat SOL koers boven $200 stijgt

De populairste cryptovaluta van het jaar bleef het hele weekend populair terwijl de rest van de markt aan het smelten was. De Solana koers trok zich even terug, maar hield stand en zou uiteindelijk door het prijsniveau van $200 heen stijgen toen de Bitcoin koers zich herstelde. SOL was merkbaar sterker dan zijn sectorgenoten tijdens de sell-off in het weekend en heeft de afgelopen 24 uur ruim 11,4% gewonnen.

Solana koers grafiek
Solana koers 10-minuten grafiek

De stap boven de $200 geeft Solana een marktkapitalisatie van meer dan $90 miljard. Dit is de hoogste waardering die Solana ooit heeft gehad, ook al is de Solana koers nog een stuk verwijderd van z’n recordprijs van $260,00. Op dit moment lijkt de all time high een magneet en iets wat Solana de komende maanden kan bereiken. Velen hebben agressieve bullish koersdoelen voor SOL, waarbij crypto-influencer Ansem (blknoiz06) gelooft dat het tijdens deze bull run gemakkelijk $1.000 kan bereiken.

 

X-post Ansem

Ansem is ook de leider van de Solana-beweging en heeft meer dan $ 650.000 ingezameld om de beeltenis van de dogwifhat-hond op de Las Vegas Sphere te krijgen.

Solana meme-munten herstellen 

Solana-mememunten kenden tijdens het weekend een tijdelijke terugval, maar de meeste herstelden zich sterk in de sessie van maandag. Deze winsten werden geleid door de gebruikelijke Solana-mememunten zoals WIF, WEN en Popcat. Deze munten profiteerden ook van het feit dat Google-zoekopdrachten voor Solana een recordhoogte bereikten na de lancering van het Book of Meme (BOME)-token, dat na slechts twee dagen het snelst een marktkapitalisatie van $ 1 miljard bereikte.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram