Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin halving met in achtergrond dalende Bitcoin koers grafiek

Analist voorspelt pre-halving crash Bitcoin koers

De Bitcoin koers kan mogelijk verder dalen in de komende weken. Zo oordeelt crypto analist Rekt Capital. Op social media platform X deelt de trader zijn prijsvoorspelling. Op basis van historische prijs actie oordeelt de analist dat de BTC koers een gewoonlijk een correctie doormaakt in aanloop naar de Bitcoin halving. Het belangrijke evenement zal in april plaatsvinden, wat betekent dat de crypto markt een mogelijke prijsdaling kan verwachten. 

X-post Rekt Capital

Historische BTC trend wijst op koerscorrectie

In de laatste twee halving events, in 2016 en 2020, zakte de Bitcoin koers vlak voordat de halving plaatsvond. Volgens Rekt Capital is het gebruikelijk voor de populaire munt om 2 tot 4 weken voor de halvering te dalen in waarde. Momenteel is de markt 32 dagen verwijderd van de halving. Wat betekent dat we historisch gezien in slechts enkele dagen tijd een koersdaling kunnen verwachten. 

Bitcoin koers koelt af

Op dit moment is de Bitcoin koers weer licht aan het stijgen nadat het terugzakte van zijn all time high van $73.500 op 14 maart. De koers zakte terug tot onder de $65.000 maar is nu hersteld tot een waarde van ongeveer $67.800. Daarmee is de BTC koers met 1,1% gestegen in de afgelopen 24 uur. Het is niet geheel onverwacht dat de prijs van de grootste crypto daalt. De Bitcoin koers is al maanden lang flink aan het stijgen, dit resulteert op termijn in de verkoop van munten. Beleggers willen namelijk hun winsten verzilveren. 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers dag-grafiek

Hoeveel de daling precies kan bedragen, licht de analist niet toe in zijn tweet. In aanloop naar de halving in 2016 wist de Bitcoin koers te dalen van een lokale piek van $764 tot $517. Dit betreft een daling van bijna 33%. Als de Bitcoin koers nu een vergelijkbare daling inzet ten opzichte van de piek van $73.500, dan zou dat betekenen dat de koers kan zakken tot net onder de $50.000. 

Bitcoin populairder dan goud in sommige portfolio’s

De grote Amerikaanse bank JPMorgan erkent dat Bitcoin inmiddels populairder is in beleggingsportefeuilles dan goud. Volgens de grote bank leggen beleggers 3,7x meer geld in BTC dan in het edelmetaal. Een grote reden voor de populariteit van de crypto is het succes van de Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs). Deze fondsen, die in januari van dit jaar gelanceerd zijn, trekken veel institutioneel vermogen aan. Op dit moment hebben de ETFs al voor ruim $20 miljard aan kapitaal aangetrokken, wat heeft geleid tot een explosieve stijging van de Bitcoin koers. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram