De Ripple koers heeft het moeilijk ondanks positieve ontwikkelingen

XRP munt met dalende Ripple koers op de achtergrond 

De Ripple koers daalt flink de laatste dagen. Op 11 maart wist de populaire altcoin nog te klimmen boven een prijs van $0,73, sindsdien zit de koers in een dip. Op dit moment is de munt $0,58 waard en daalde het maar liefst met 4,8% in de afgelopen 24 uur. De daling is ruim 20% lager dan de lokale piek die we in de Ripple koers zagen op 11 maart. 

De slechte prijs prestatie wekt frustratie op bij beleggers in Ripple. De altcoin laat al maandenlang een teleurstellend resultaat zien. Sinds oktober is de Bitcoin (BTC) prijs bezig aan een sterke rally. De munt was in die maand nog voor $25.000 te kopen. Vervolgens wist de grootste cryptocurrency te klimmen tot een nieuwe all time high, ruim boven de $73.000. Dit staat in schril contrast tot de magere prestatie van de Ripple koers in diezelfde periode. 

 

 

Ripple koers grafiek
Ripple koers dag-grafiek

 

Ripple ontvangt twee prestigieuze prijzen voor succes XRP

Het Amerikaanse blockchain bedrijf achter het XRP netwerk, Ripple, heeft twee prijzen in ontvangst mogen nemen van Fintech Breakthrough. De organisatie deelt jaarlijks prijzen uit aan bedrijven in de financiële technologie sector om innovatie en prestaties te belonen. Dit jaar mag Ripple twee prijzen in ontvangst nemen, de zogeheten “Best Cross-Border Payments Platform” en de “Best DeFi Infrastructure Platform” prijs. 

Op social media platform X kondigt het officiële account van Ripple de twee prijzen aan. De prijzen behoren tot het succes van XRP. De munt heeft met name als doel om het betalings landschap te innoveren en te verbeteren. Momenteel is het vaak erg duur voor bedrijven of landen om internationale betalingen uit te voeren. Daarnaast duurt het vaak meerdere dagen voordat een betaling aankomt. Met XRP kunnen gebruikers betalingen binnen seconden uitvoeren en zijn de kosten slechts een fractie van een cent. 

XRP komt beschikbaar op nieuwe Exchange en Ripple koers 100X?

Binnenkort komt XRP beschikbaar op een nieuwe Amerikaanse exchange. De populaire altcoin is al verhandelbaar op veel platformen zoals Coinbase, Kraken en Gemini. Daar komt nu ook de Atlantis Exchange bij, een handelsplatform dat gevestigd is in de Verenigde Staten. Het toevoegen van XRP kondigde de Atlantis Exchange aan op hun officiële social media platform. Daarin lichtte het platform toe dat XRP ovanaf 17 maart op de exchange beschikbaar is. 

Opvallend genoeg deelde het platform in de tweet ook een mededeling over de Ripple koers koers. Zo geeft de exchange aan dat een 100x stijging van de XRP koers mogelijk is. Dat zou betekenen dat de koers van de altcoin boven de $50 kan komen. Een opvallende uitspraak, dit zou namelijk betekenen dat het project een marktwaarde van $3 biljoen kan realiseren, groter dan de totale marktwaarde van de crypto markt op dit moment. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram