Analist voorspelt Ethereum koers van $14.000 temidden ETH prijs crash

ETH munt met stier daarnaast en de Ethereum koers grafiek op de achtergrond 

De Ethereum koers verkeert in zwaar weer de afgelopen dagen. De populaire altcoin wist kortstondig het prijsniveau van $4.000 te doorbreken maar is sindsdien hard in waarde aan het dalen. Momenteel staat de ETH koers op ongeveer $3.250, maar technische analyses waarschuwen voor een korte termijn daling tot mogelijk onder de $3.000. Tegelijkertijd gelooft een bullish crypto analist dat de Ethereum koers in 2025 tot wel $14.000 kan stijgen. 

 

 

Op 13 maart wist de Ethereum koers een lokale piek te bereiken van ongeveer $4.040. De prijs rally van de altcoin werd met name gevoed door het succes van Bitcoin. De grootste cryptocurrency zag miljarden dollars aan kapitaalinstroom door de populariteit van de Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse markt. Echter, na een opwaartse rally die al een paar maanden gaande was, is de Bitcoin koers wat aan het afkoelen en daar hebben Ethereum en de andere altcoins ook last van. 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers dag grafiek

 

Kan de ETH koers onder de $3.000 komen?

Momenteel ervaart de Ethereum koers steun rond het $3.200 prijsniveau. In de afgelopen uren wist het kortstondig onder deze grens te zakken, maar de koers herstelde zich snel tot boven het steunniveau. Het is belangrijk voor de ETH koers om steun te behouden op de $3.200 prijsgrens. Dit helpt de altcoin om een basis te formuleren voor een nieuwe opwaartse rally. 

Desondanks blijft een verdere daling tot een prijs van $3.000 nog steeds mogelijk. Met name omdat de Relative Strength Index (RSI), een populaire technische indicator, nog steeds relatief hoog is. Dit betekent dat de markt mogelijk nog wat meer zal gaan dalen. 

Voorspelling voor een Ethereum koers van $14.000

Ondanks de flinke prijs dip van Ethereum in de afgelopen dagen, de munt wist met bijna 21% in waarde te dalen in slechts een week tijd, verwacht een analist van de Britse bank Standard Chartered dat de Ethereum koers nog flink kan stijgen. De analist, genaamd Geoffrey Kendrick, vermoedt dat de ETH prijs tegen het einde van 2024 een waarde van $8.000 kan behalen. Dat is een stijging van bijna 150% vanaf de huidige koers. In 2025 kan de Ethereum koers zelfs stijgen tot $14.000, zo oordeelt de Britse bank. 

Een belangrijke katalysator voor de Ethereum koers in de komende jaren zal de komst van een mogelijke Ethereum ETF zijn. Dit kan zorgen voor miljarden aan kapitaalinstroom die de prijs van de altcoin tot een nieuwe all time high kunnen brengen en wellicht ook tot het door Standard Chartered genoemde koersdoel van $14.000. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram