Skip to main content

Bitcoin nieuws

Beer die Bitcoin vasthoudt overziet cryptolandschap

Bitcoin koers daalt met nog eens 6,5% nu de correctie voortduurt

Het was opnieuw een week van angst voor cryptohandelaren, omdat we opnieuw een periode van verhoogde volatiliteit op de markten meemaakten. Bitcoin sloot de week vrijdag af met -6,5% af, terwijl 's werelds grootste cryptovaluta nog steeds rond het prijsniveau van $64.500 blijft schommelen. Elke opleving in de Bitcoin koers wordt onmiddellijk verkocht, omdat het token een groot weerstandsniveau blijft ondervinden. Maken handelaren zich zorgen? Het sentiment op de cryptomarkten lijkt nog steeds redelijk kalm, hoewel eerdere correcties op de bullmarkt wel meer dan twee maanden aanhielden.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers dag-grafiek

  

Uitstroom uit ETF's zorgt voor terugval Bitcoin koers 

Een van de bekende katalysatoren van deze laatste terugval van de Bitcoin koers, is de aanhoudende uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC). Beleggers blijven migreren naar goedkopere fondsen zoals de iShares Bitcoin Trust (IBIT), waardoor Grayscale geen andere keus heeft dan spot-Bitcoin te verkopen. Spot Bitcoin ETF’s ondervonden vier opeenvolgende dagen van netto negatieve stromen als gevolg van de verkoop door Grayscale. Sinds hun bestaan zal het pas de tweede negatieve week zijn voor de spot Bitcoin ETF’s, die de week afsloten met een totale uitstroom van ongeveer $1 miljard.

CEO van Galaxy Digital Mike Novogratz zei dat hij gelooft dat het “een tijdje” zal duren voordat Bitcoin de hoogste prijs aller tijden van $73.000 kan heroveren. Cathie Wood van Ark Invest blijft extreem optimistisch over Bitcoin en noemt het de nieuwe Financial Super Highway. In een interview op de Bitcoin Investor Conference op vrijdag herhaalde Wood haar verheven prijsdoel van $1,5 miljoen.

Ethereum onder vuur 

Ethereum stond deze week om de verkeerde redenen in de schijnwerpers. De Ethereum Foundation wordt geconfronteerd met een onderzoek door de SEC in een tijd waarin de technologie en ontwikkeling van Ethereum aan het veranderen is. De SEC zou Ethereum willen classificeren als een ‘security’, wat een groot doorsijpeleffect zou hebben op de cryptowereld.

De SEC heeft recentelijk geen succes gehad met hun rechtszaken tegen cryptobedrijven. Vorig jaar klaagde de SEC Coinbase en Ripple aan en verloor beide zaken. Het onderzoek komt op een moment dat veel instellingen overwegen een aanvraag in te dienen voor de notering van een spot-ETH ETF. Deze week is de Ethereum koers met bijna 10% gedaald.

Solana koers grafiek
Ethereum koers dag-grafiek

Solana toont zwakte nu de gemeenschap wordt aangetast door racistische mememunten

Solana vertoont zijn eerste tekenen van zwakte nu een reeks racistische mememunten het netwerk heeft bereikt. De release van deze munten vond plaats tijdens een van de populairste meme-muntenbijeenkomsten die we ooit hebben gezien. Veel handelaren hebben actief gepleit tegen deze munten en sommigen online hebben Solana zelfs opgeroepen om ze van het netwerk te halen. Solana’s CEO en oprichter Anatoly Yakovenko heeft de munten aan de kaak gesteld en de populaire site DexScreener probeert actief de mogelijkheid te beperken om deze aanstootgevende munten te maken en te vermelden.

De Solana koers consolideert al een paar weken na zijn parabolische stijging uit de as. Solana heeft deze week ongeveer 8,6% verloren en is qua totale marktkapitalisatie achterop geraakt bij BNB Coin.

Grootste deel van cryptomarkt toont zwakte

Andere grote verliezers deze week zijn onder meer Cardano, dat met 14,3% is gedaald en nu qua marktkapitalisatie de negende grootste cryptovaluta is. Cardano werd overtroffen door Dogecoin met Avalanche op minder dan $2 miljard afstand. Polkadot, Bitcoin Cash, MATIC en Near zijn deze week ook met ongeveer 15% gedaald.

De grootste winnaar onder de altcoins met een grote kapitalisatie is Toncoin, die sinds afgelopen vrijdag meer dan 30% heeft gewonnen. De stap hogerop werd teweeggebracht door de introductie van airdrops en een gemeenschapsbeloningsinitiatief genaamd de Open League.

Bitcoin ETF's dalen terwijl Coinbase blijft stijgen

Zoals eerder vermeld, hadden spot Bitcoin ETF’s geen goede week met de zwakte in de Bitcoin koers. Spot Bitcoin ETF's boekten een verliezende week na bijna $1 miljard aan uitstroom, waarvan het meeste afkomstig was van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Bitcoin-miners handelden overwegend hoger, zelfs met de aanhoudende correctie. CleanSpark (NASDAQ: CLSK) en Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) voegden de afgelopen vijf handelsdagen respectievelijk 15,4% en 10,4% toe. Deze sector blijft volatiliteit vertonen omdat deze nauw aansluit bij de prestaties van de Bitcoin koers.

Ten slotte sloten de aandelen Coinbase (NASDAQ: COIN), in wat een volatiele week leek voor de aandelen van het bedrijf, hoger met 7,08%. Coinbase begon merkbaar af te wijken van de Bitcoin koers en toonde relatieve kracht, ondanks de correctie. De aandelen van MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) kelderden vanwege de nauwe band van het bedrijf met Bitcoin. Het bedrijf van Michael Saylor kocht bijna 10.000 extra BTC, maar de aandelen kelderden met bijna 11%.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram