Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin munt op bankje kijkend naar blije altcoins. Dit symboliseert de start van het altseason

Bitcoin koers herstelt tot $67.000 en komt er een ‘Altseason’?

De Cryptomarkt is flink afgekoeld de afgelopen 2 weken. Op 14 maart bereikte de Bitcoin koers nog een hoogtepunt van $73.750, maar inmiddels staan we een stuk lager en beweegt de koers rond de $67.000. Dat is echter alweer aanzienlijk hoger dan het dieptepunt van deze laatste correctie, die op $60.770 lag. Het lijkt er dus op dat de Bitcoin koers wat aan het stabiliseren is en zich wellicht alweer opmaakt voor een nieuwe run omhoog.

Dat die run gaat komen daar zijn de meeste analisten het wel over eens, de vraag is alleen wanneer. De kans dat we nog wat langer rond het huidige niveau blijven consolideren lijkt groot, aangezien de markt behoorlijk oververhit was geraakt na de maandenlange rally en het breken van de oude all time high.

Is dit de start van een 'Altseason'?

Een wat langere consolidatiefase voor de Bitcoin koers kan altcoins in de kaart spelen en zou kunnen leiden tot een nieuwe ‘altseason’ oftewel een alcoin seizoen. Zo wordt een periode genoemd waarin altcoin koersen het beter doen dan de Bitcoin koers en een flinke rally laten zien. Dit is al eerder voorgekomen en de rendementen die dan met altcoins worden gemaakt zijn vaak exceptioneel. Dit is waarom ervaren crypto-traders altijd alert zijn op de start van zo’n periode van outperformance van altcoins. Er kan in een korte periode veel geld mee worden verdiend.

De actuele Bitcoin koers en marktdata

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $67.274 (Bitmex) en €62.271 (Bitvavo). Dat is een verandering van 3,10% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. Daarover verderop meer.

De Bitcoin koers is gedurende het weekend wat hersteld van het dieptepunt van afgelopen vrijdag. Toen dook de koers kort onder de $62.500. De weg omhoog is dus weer teruggevonden, maar Bitcoin is nu aanbeland bij een weerstandszone die ongeveer ligt tussen $67.000 en $68.500. Wanneer de BTC koers hier boven breekt dan kan er een aanval worden gestart op de all time high. De kans is echter ook aanwezig dat we nog een tijdje blijven consolideren onder deze weerstandszone.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt momenteel ongeveer $1319 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,3%.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 3-uur grafiek

 

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed Index staat op dit moment op een waarde van 75. Dat is 1 punt hoger dan gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

Altcoin koersen stijgen

De meeste andere crypto koersen staan ook in het groen. Van de wat grotere altcoins doen met name Solana (SOL), Near Protocol (NEAR) en Internet Computer (ICP) het goed. ICP staat zelfs op een winst van ruim 24%.

Ethereum (ETH, 1,8%), Binance Coin (BNB, 5,1%), Ripple (XRP, -0,1%), Solana (SOL, 8,5%), Cardano (ADA, 1,5%), Dogecoin (DOGE, -0,9%), Avalanche (AVAX, 8,2%), Tron (TRX, 1,9%), Chainlink (LINK, 3,2%), Toncoin (TON, 9,3%), Polygon (MATIC, 2,9%) ), Polkadot (DOT, 3,3%), Shiba Inu (SHIB, -0,7%), Litecoin (LTC, 2,4%), Cosmos (ATOM, 3,5%) en Uniswap (UNI, 2%).

ICP koers grafiek
ICP koers 3-uur grafiek