Skip to main content

Bitcoin nieuws

Cardano

On-chain metrieken Cardano bloeien op, $1 ADA koers in zicht?

Meerdere on-chain metrieken op het Cardano (ADA) netwerk geven een positief signaal af. Zo blijkt uit de data dat de on-chain activiteit flink is toegenomen in de afgelopen maanden. Daarnaast is ook geconstateerd, op basis van GitHub data, dat het Cardano netwerk erg populair is onder ontwikkelaars. Er wordt momenteel meer op ADA ontwikkeld dan op het Ethereum (ETH) netwerk. Al deze indicatoren zijn een bullish teken voor het populaire altcoin project en kunnen helpen om de munt richting de $1 te brengen. 

Blockchain data platform Into The Block deelt op hun officiële social media account inzicht in de progressie van het Cardano netwerk. Daarin is te zien dat ADA de meeste ontwikkelactiviteit ondervindt van alle Layer-1 projecten. Dit wordt gemeten aan de hand van zogeheten GitHub commits, dit zijn stukjes code voorstellen die ingediend worden om aanpassingen of verbeteringen uit te voeren op het blockchain netwerk. 

Bijna miljoen commits voor Cardano

Het Cardano netwerk registreerde ongeveer 978.000 commits tussen 11 en 17 maart, een imposante mijlpaal wat laat zien dat ontwikkelaars hard bezig zijn om te innoveren op het project. Ethereum is ook erg populair onder ontwikkelaars, maar zette in dezelfde periode minder dan de helft van de ontwikkelactiviteit neer met ongeveer 407.000 commits. 

Gebruik Cardano netwerk verdubbeld

Tegelijkertijd ervaart Cardano ook een flinke toename van gebruik. Decentralized Finance (DeFi) platform Danogo, dat gebouwd is op het Cardano netwerk, deelde in een rapport cijfers over het gebruik van het populaire altcoin project. In de afgelopen paar maanden is het gebruik flink gestegen. In september ervaarde het project over een maand tijd ongeveer 297.000 actieve wallets. Inmiddels is dit toegenomen tot bijna 600.000, een verdubbeling in slechts een half jaar tijd. Hierdoor is het gebruik op het ADA netwerk op een jaarlijks hoogtepunt beland, een bullish teken voor het project. 

X-post Danogo 

Impact op de Cardano koers

Ontwikkelactiviteit is een belangrijke metriek voor de lange termijn groei van een netwerk. Met de grote concurrentie tussen layer-1 netwerken in de cryptocurrency industrie is innovatie erg belangrijk. Cardano laat zien dat het een sterke community heeft van ontwikkelaars wat een belangrijke rol kan spelen voor de ontwikkeling van de Cardano koers. Daarnaast is ook het gebruik verdubbeld. Dit betekent dat er meer vraag is naar ADA wat op termijn kan leiden tot prijsstijgingen. Momenteel staat de Cardano koers op $0,64. De altcoin ervaart sterke weerstand op het $0,65 prijsniveau. Met de positieve on-chain ontwikkelingen achten analisten het echter mogelijk dat de munt binnenkort een poging kan wagen om boven de $1 te klimmen. 

Cardano koers grafiek
Cardano koers dag-grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram