Skip to main content

Bitcoin nieuws

London Stock Exchange

Nieuwe Ethereum ETN verwacht op de London Stock Exchange

De London Stock Exchange gaat mogelijk een nieuw Ethereum (ETH) product verhandelen op hun beurs. Het betreft een zogeheten Exchange Traded Note (ETN). Dit zijn derivaten die in dit geval gelinkt zijn aan ETH. Ook Bitcoin (BTC) kan een mogelijke ETN verwachten, zo blijkt uit de eerste berichten. Ondertussen voorspellen analisten een mogelijke nieuwe rally voor de populaire altcoin nadat het op 25 maart een flinke koerswinst wist te behalen. 

De exchange traded notes voor Ethereum zijn derivaat producten. Dit betekent dus, in tegenstelling tot de Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF), dat er niet direct ETH munten worden gekocht wanneer je investeert in de ETN. Een Exchange traded note is een soort ongedekt schuldbewijs die een onderliggende activa volgt en vervolgens op een grote beurs verhandeld wordt, in dit geval dus de London Stock Exchange. Een ETN lijkt op een obligatie, maar in tegenstelling tot het ontvangen van een rentebetaling fluctueert de prijs van een exchange traded note vergelijkbaar met het onderliggende aandeel. 

Impact ETN op Ethereum koers

Of de ETNs een impact gaan hebben op de Ethereum koers moet nog maar blijken. Omdat de fondsen niet direct ETH munten opkopen zal de impact van de ETNs naar alle waarschijnlijkheid niet vergelijkbaar zijn met de impact van de Spot BTC ETFs. Dit komt omdat elke euro die in een BTC ETF wordt geïnvesteerd ook zorgt voor een  echte Bitcoin aankoop door de fondsbeheerder. Desondanks laat de ETN wel zien dat er institutionele interesse is in de populaire altcoin wat een bullish teken kan zijn voor de toekomst van de Ethereum koers. 

Analisten voorspellen nieuwe ETH rally

Op 25 maart wist de Ethereum koers aardig te stijgen, van een prijs van $3.440 tot een waarde van $3.640. Dit betreft een stijging van ongeveer 6% in slechts 24 uur tijd. De sterke stijging maakt analisten enthousiast die hopen dat de altcoin mogelijk een nieuwe poging kan wagen om boven de belangrijke prijsgrens van $4.000 te klimmen. 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 1-uur grafiek

Ethereum whale interesse neemt toe

Tegelijkertijd wordt ook een opvallende transactie genoteerd van een Ethereum whale. Het vermogen adres haalde maar liefst 11.029 ETH munten van de Bitfinex exchange. Deze munten hebben een totale waarde van bijna $40 miljoen. De grote aankoop van deze whale is een teken dat interesse vanuit vermogende adressen weer toeneemt, een bullish indicator voor de Ethereum koers. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram