Britse bank voorspelt een Bitcoin koers van $150.000 eind 2024

Waarzegster kijkt in glazen bol om Bitcoin koers te voorspellen 

Voor miljarden dollars aan Bitcoin in beweging en de Britse bank Standard Chartered voorspelt een Bitcoin koers van $150.000 aan het einde van dit jaar.

Afgelopen maandag was een bijzondere dag voor Bitcoin. Een van de meest vermogende adressen op het netwerk wist namelijk voor meer dan $6,5 miljard aan Bitcoin (BTC) munten te verplaatsen. Een opvallende transactie die zorgen wekt bij sommige beleggers. De whale had zijn munten al voor ongeveer 5 jaar niet aangeraakt. Betreft de transactie inderdaad een reden tot zorg voor Bitcoin investeerders?

 

 

In totaal ging het om 94.500 BTC munten die werden verplaatst. Een grote hoeveelheid die, niet geheel onverwacht, een reactie uitlokte bij de crypto community. De opvallende transactie werd gedeeld op social media platform X door gebruiker Arkham Intelligence, een account dat zich specifiek focust op het delen van opvallende gebeurtenissen op de blockchain. Arkham lichtte verder toe dat de grote hoeveelheid munten naar drie verschillende wallets zijn overgemaakt. 

X-post Arkham 

Whale verkoop en de Bitcoin koers?

Een van de adressen wist voor $5 miljard aan BTC te ontvangen. De andere twee wallets ontvingen een stuk minder met ongeveer $561,5 en $488,4 miljoen aan Bitcoin. Daarmee werd er slechts voor $100.000 aan BTC op het oude adres achtergelaten. Het is niet geheel duidelijk of de drie nieuwe adressen van dezelfde eigenaar zijn of dat het gaat om een verkoop van munten. Het laatste zou een reden tot zorg kunnen zijn voor Bitcoin investeerders. Vermoedelijk zijn de wallets echter geen onderdeel van een exchange en betreft het geen verkoop. 

Britse bank verwacht Bitcoin koers van $150.000 in 2024 

Met de recente klim van de Bitcoin koers boven de $70.000 deelt de Britse bank Standard Chartered een nieuwe prijsvoorspelling voor de populaire munt. Volgens de bank kan de munt aan het einde van dit jaar een koers van $150.000 behalen. Dit betreft een stijging van ongeveer 115% ten opzichte van de huidige waarde. 

De Britse bank geeft aan dat met name de aankomende Bitcoin halving een grote rol gaat spelen voor de Bitcoin koers. Na de halving zal het moeilijker worden voor miners om nieuwe BTC te minen, waardoor de munt schaarser wordt en op termijn in waarde kan gaan stijgen. Daarnaast geeft de Britse bank ook aan dat de continue instroom van kapitaal in de Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETF) zorgt voor een positieve prijsontwikkeling. Ondertussen is er al voor ruim $20 miljard aan kapitaal gestroomd naar de ETFs op de Amerikaanse markt. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram