Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase app op mobiele telefoon met COIN aandelenkoers daar achter

Rechter oordeelt dat de SEC-rechtszaak tegen Coinbase doorgaat

Woensdag oordeelde rechter Katherine Polk Failla in een rechtbank in New York dat de rechtszaak van de SEC tegen Coinbase  grotendeels doorgaat. De rechtszaak, die vorig jaar begon, beweert dat Coinbase optreedt als een niet-geregistreerde broker, beurs en clearinghouse. Sommige beschuldigingen waren specifiek gericht tegen de Coinbase Wallet-applicatie en enkele van de crypto's die daarin zouden kunnen worden bewaard. De uitspraak van de rechter op woensdag heeft de claims tegen de Coinbase Wallet afgewezen, waarvan de Chief Legal Officer van het bedrijf, Paul Grewal, bevestigde dat dit al werd verwacht.

X-post Paul Grewal

Grewal herhaalt dat Coinbase vertrouwen heeft in zijn juridische argumenten en ernaar uitkijkt om de SEC mee te nemen op deze ontdekkingstocht. Hij verklaarde ook dat verzoeken tot vroegtijdige niet ontvankelijk verklaring, zoals die waar Coinbase naar streefde, zelden door de rechtbank worden ingewilligd. Rechter Polk Failla was het met de SEC eens dat, hoewel sommige crypto’s voldeden aan de criteria voor investeringscontracten, zij ook niet geloofde dat Coinbase als broker optrad bij deze transacties.

De aankondiging komt slechts één dag nadat cryptobeurs KuCoin en twee van zijn medeoprichters werden aangeklaagd wegens vermeende overtreding van de antiwitwaswetten. KuCoin heeft zich niet geregistreerd bij de CFTC en er wordt aangenomen dat de beurs meer dan 9 miljard dollar aan verdachte en mogelijk criminele transacties heeft uitgevoerd.

Coinbase-aandelen kelderen na het nieuws

De aandelen van Coinbase (NASDAQ: COIN) daalden woensdag met ongeveer 3,8% voor de tweede opeenvolgende verliessessie van het aandeel. Het aandeel loopt op de zaken vooruit, dus elke negatieve katalysator zou er begrijpelijkerwijs voor zorgen dat sommige beleggers hun winsten veiligstellen.

Velen op sociale media maakten melding van de rechtszaak, hoewel sommigen erop wezen dat de SEC niet erg succesvol is geweest in het vervolgen van cryptobedrijven. Hoe dan ook, het aandeel was toe aan enige consolidatie vóór de volgende potentiële stijging. Zoals je op de dagelijkse grafiek kunt zien, is er hieronder een klein gat rond de $211 dat moet worden opgevuld. Ondertussen zou de volgende grote hertest rond de 20-daagse EMA moeten plaatsvinden, die momenteel rond de $237,71 ligt.

Coinbase aandelen koers
Aandelenkoers Coinbase dag grafiek

De rechtszaak tegen Coinbase is niet nieuw, maar elk negatief sentiment kan worden overdreven wanneer een aandeel een run heeft gehad zoals COIN. De aandelenkoers is nog steeds met ruim 63% gestegen sinds het begin van het jaar en met ruim 307% in de afgelopen 52 weken. Nu de steun voor Bitcoin net onder de $70.000 ligt en de koers de afgelopen dagen consolideert, is het waarschijnlijk dat we een pauze van Coinbase zien voordat het de Bitcoin koers omhoog zal volgen richting de halveringsgebeurtenis in april.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram