Bitwise CIO voorspelt $1 Biljoen inflow in Bitcoin door instituties

Letters: ETF met op achtergrond de Bitcoin koers grafiek 

Bitwise’s Chief Investment Officer Matthew Hougan heeft een belangrijke voorspelling gedaan die grote implicaties heeft voor de Bitcoin koers. Hij voorspelt dat institutionele beleggers maar liefst $1 biljoen naar Bitcoin zouden kunnen sluizen via op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s). Deze bullish houding komt te midden van de recente  lancering van verschillende nieuwe Spot Bitcoin ETF’s en een groeiende belangstelling van traditionele beleggingsondernemingen. 

Institutionele interesse zal grote impact hebben op de Bitcoin koers

In een memo aan beleggingsprofessionals ging Hougan in op de huidige volatiliteit van de Bitcoin koers, die de afgelopen weken schommelde tussen $60.000 en $70.000. Ondanks deze instabiliteit adviseerde Hougan beleggers om "kalm te blijven en naar de lange termijn te kijken", waarbij hij het potentieel voor groei op de lange termijn benadrukte. Hij noteerde belangrijke aanstaande gebeurtenissen in de crypto-sector, waaronder de Bitcoin halving en de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door grote nationale accountplatforms zoals Morgan Stanley of Wells Fargo. Deze ontwikkelingen zullen naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de marktdynamiek van BTC en dus ook op de Bitcoin koers.

 

 

Hougan wees er ook op dat investeringscomités en consultants nog steeds bezig zijn met het uitvoeren van een formeel due diligence-onderzoek naar Bitcoin voordat ze substantiële investeringen doen. Deze voorbereidende stap is essentieel voor het veiligstellen van institutionele investeringen in de cryptocurrency. Hougan blijft ervan overtuigd dat Bitcoin, ondanks korte termijnschommelingen, zich in een ‘razende bullmarkt’ bevindt, ondersteund door een stijging van bijna 300% in de afgelopen 15 maanden en sterke redenen om te geloven in de aanhoudende groei ervan.

Spot Bitcoin ETF's verzamelen recordhoeveelheid Bitcoin 

Ondertussen heeft de recente lancering van nieuwe spot Bitcoin ETF’s, met uitzondering van Grayscale’s ETF, geleid tot een snelle accumulatie van Bitcoin, met een waarde van $35 miljard in slechts 54 handelsdagen. Negen van deze ETF’s, gelanceerd op 11 januari, hebben gezamenlijk meer dan 500.000 BTC verzameld, wat neerkomt op 2,54% van het huidige circulerende aanbod. Deze overnamegolf duidt op een robuuste vraag naar Bitcoin onder institutionele beleggers.

Bitcoin bezit van Amerikaanse spot Bitcoin ETF's
Bitcoin bezit van Amerikaanse spot Bitcoin ETF's. Bron: HODL15Capital

 

Het totale bezit van alle Bitcoin-fondsen in de Verenigde Staten, inclusief Grayscale, bedraagt nu 835.000 BTC, bijna 4% van het totale aanbod. De instroom in deze ETF's heeft onlangs een heropleving gekend, waardoor een trend van uitstroom die medio maart begon, werd omgebogen. Met name het IBIT-fonds van BlackRock leidde het peloton met een instroom van $95 miljoen op 28 maart, gevolgd door Fidelity en Bitwise met een instroom van elk ongeveer $67 miljoen, en Ark 21Shares met $27,6 miljoen.

Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) heeft daarentegen een vertraging van de uitstroom gezien en bereikte het laagste punt sinds 12 maart. Sinds de conversie naar een spot-ETF medio januari heeft GBTC zijn Bitcoin-bezit met ongeveer 284.846 BTC verminderd. Deze verschuiving weerspiegelt het veranderende landschap van Bitcoin-investeringsvehikels en de groeiende vraag naar cryptocurrency onder traditionele investeerders.

Goedkeuring Spot Ethereum ETF in mei nog onzeker 

Bovendien heeft Bitwise, in een beweging die de groeiende belangstelling voor cryptocurrencies buiten Bitcoin onderstreept, op 28 maart een S-1-aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission voor een spot Ethereum ETF. Hoewel de waarschijnlijkheid van goedkeuring onzeker blijft, zegt ETF-analist Eric Balchunas. Met een pessimistische kans van 25% benadrukt de interesse in dergelijke producten de groeiende horizon van institutionele crypto-investeringen.

X-post Eric Balchunas 

De recente activiteiten in de Bitcoin ETF-sector betekenen een grote verschuiving in de cryptocurrency-markt, waarbij institutionele beleggers substantiële uitstapjes beginnen te maken naar deze digitale activaklasse. Hougan’s voorspelling van een injectie van $1 biljoen in Bitcoin via ETF’s weerspiegelt een bredere trend van groeiend vertrouwen en deelname van traditionele financiële instellingen aan de cryptomarkt. Naarmate er vooruitgang wordt geboekt op regelgevingsgebied en een grotere adoptie wordt bereikt, wordt het potentieel voor Bitcoin en andere cryptocurrencies om aanzienlijke institutionele investeringen aan te trekken steeds duidelijker. Dit zal uiteraard zijn weerslag hebben op de Bitcoin koers en dat verklaard de vele positieve koersdoelstellingen die de laatste tijd worden afgegeven door analisten.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram