Bitcoin koers herstelt en herovert $70.000 na correctie vorige week

BTC munt veert op van trampoline en symboliseert de opverende Bitcoin koers 

Het duurde niet lang voordat Bitcoin de recente correctie van zich afschudde en het prijsniveau van $70.000 terugwon. De Bitcoin koers herstelde zich sterk en voegde 8,18% toe, wat de verwachtingen en de voorspellingen van analisten van een naderende terugval naar veel lagere niveaus tartte. Voorlopig consolideert Bitcoin zich op of net onder het niveau van $70.000, wat een bullish teken zou moeten zijn dat het sterkere steun opbouwt.

Analisten van QCP Capital in Singapore zetten zich schrap voor enige neerwaartse verkoopdruk. Het bedrijf merkte op dat Bitcoin en Ethereum tekenen van prijsuitputting vertonen, vergelijkbaar met wat we zien bij aandelen. Ondanks dat de ETH risc reversals naar -8,0% zijn gedaald, houden veel longposities met hefboomwerking de koers omhoog. Ethereum bleef deze week achter bij Bitcoin, met een stijging van slechts 3,95%, waardoor het op basis van wekelijkse prestaties een van de zwakkere large-cap crypto's is.

 

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers dag-grafiek

 

Sterke instroom naar Spot BTC ETF's  ondersteunt de Bitcoin koers

De instroom naar Bitcoin ETF’s blijft sterk, ondanks de recente zwakte in de Bitcoin koers. Volgens een recent rapport bezit Blackrock nu meer dan 250.000 BTC, met een waarde van bijna $18 miljard. Bitwise CIO Matthew Hougan gelooft dat instellingen via de spot Bitcoin ETF's maar liefst $1 biljoen in de crypto-industrie kunnen injecteren. Dit zou de ruim $12 miljard aan fondsen die sinds de goedkeuring in januari aan de spot-ETF's zijn toegevoegd, in het niet doen vallen.

Juridische perikelen m.b.t. crypto

Het was een drukke week voor de cryptowereld, afgezien van de tokenprijzen. KuCoin, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, was het doelwit van de SEC. In de rechtszaak tegen het bedrijf wordt gesteld dat het zich niet heeft geregistreerd bij de Amerikaanse overheid en ook bijna 9 miljard dollar aan transacties met verdachte en potentieel criminele fondsen heeft afgehandeld. Twee van de medeoprichters van KuCoin zijn aangeklaagd, hoewel ze nog niet in hechtenis zijn genomen.

Uiteindelijk werd Sam Bankman-Fried veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf wegens de aanklachten van fraude. De in ongenade gevallen FTX-oprichter zal de straf uitzitten in een faciliteit in de omgeving van San Francisco, waar hij dicht bij zijn familie zal zijn. Het verdedigingsteam van SBF eiste een straf van 5 tot 6 jaar, terwijl federale aanklagers een gevangenisstraf van 50 tot 100 jaar eisten. Rechter Kaplan besloot dat 25 jaar een passende straf zou zijn, aangezien SBF geen enkel berouw toonde voor zijn daden of zijn slachtoffers.

Meme Coins stijgen onder leiding van Doge en Dogwifhat

Opnieuw heersten mememunten , terwijl de sector een sterke tweedaagse rally boekte. Dogecoin heeft een recente wederopstanding meegemaakt, aangezien de originele meme-munt meer dan $2 miljard aan Doge-futures had. Dogecoin is qua marktkapitalisatie teruggesprongen naar de achtste grootste cryptocurrency en heeft de afgelopen zeven dagen bijna 30% gewonnen.

De ster van de show blijft Solana's eigen schattige hondenmunt dogwifhat (WIF). Het token is gestegen naar de 29e plek van grootste cryptocurrencies en heeft de afgelopen week meer dan 97% gewonnen, inclusief 25% alleen al op vrijdag. De meme-munt staat op de hoogste koers ooit, boven de $4,50, en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $4,5 miljard. WIF is nu een grotere cryptocurrency dan Arbitrum, Render, Stellar, Optimism en Ethereum meme-munt Pepe.

DogWifHat (WIF) koers grafiek
Dogwifhat koers dag-grafiek

 

MicroStrategy zakt na een short-rapport en CleanSpark doet aandelenuitgifte ter waarde van $800 miljoen

De aandelen van MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) kregen donderdag een klap toen het bedrijf van Michael Saylor het onderwerp was van een short-rapport van Kerrisdale Capital. Het rapport suggereerde dat MicroStrategy alleen wordt gewaardeerd vanwege de Bitcoin die het bezit. Kerrisdale zegt dat de impliciete waarde van de aandelen van MSTR zou vereisen dat de Bitcoin koers op $170.000 zou moeten staan om zinvol te zijn. De aandelen van MSTR daalden tijdens de sessie met ruim 11%.

Coinbase (NASDAQ: COIN) had ook een beetje een volatiele week. Het bedrijf kondigde aan dat de rechtszaak van de SEC door zal gaan, ondanks het verzoek van Coinbase om deze voor de rechtbank af te wijzen. Coinbase herhaalde op sociale media dat het vertrouwen heeft in zijn juridische argumentatie. De aandelen van het bedrijf zijn deze week met 4,58% gestegen.

Ten slotte voelde het populaire Bitcoin-mijnbedrijf CleanSpark (NASDAQ: CLSK) de woede van investeerders online toen het een aandelenuitgifte van $800 miljoen bekendmaakte nadat de markten donderdag sloten. Het bod werd door beleggers als bijzonder negatief gezien, aangezien insiders met name aandelen verkochten voorafgaand aan de aankondiging. De aandelen van CleanSpark daalden met 10,0% tijdens de uitgebreide handel na de sessie van donderdag.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram