Bitcoin koers consolideert, maar onderliggend gebeurt veel

BTC munten met Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

Het lijkt momenteel wat rustiger op de cryptomarkt nu de Bitcoin koers wat lijkt te consolideren in een trading-range tussen ongeveer $68.500 en $72.000. Ook de meeste altcoin koersen moesten wat terug de afgelopen tijd en volgen nu in grote lijnen de trend in de BTC koers. Met de Bitcoin halving die steeds dichterbij komt, zal het echter waarschijnlijk niet lang duren voordat er weer significante bewegingen worden waargenomen in de crypto koersen. Of dit naar beneden (sell the news) of naar boven zal zijn valt nog te bezien, maar de noordelijke richting lijkt toch de meeste kans te hebben gezien de kracht en soliditeit die de Bitcoin koers de laatste tijd vertoont. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de aanhoudende koopwoede van de nieuwe Spot Bitcoin ETF's die nog maar sinds januari dit jaar op de markt actief zijn.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1-uur grafiek

  

Verschuivingen in de BTC-balansen op grote handelsplatforms

De ogenschijnlijke rust op de cryptomarkt is dan ook maar schijn, want onderliggend gebeurt er een hoop. Bijvoorbeeld als we kijken naar de BTC stromen op en tussen de grote crypto handelsplatforms.

Recent is er namelijk een aanzienlijke verschuiving in Bitcoin-bezit onder toonaangevende handelsplatforms waargenomen. Over een periode van 44 dagen hebben Coinbase en Binance, twee van de grootste cryptocurrency-beurzen, een opmerkelijke afname van hun Bitcoin-reserves ervaren. Gedurende deze periode hebben deze platforms een gecombineerde uitstroom van 76.179 BTC gezien, ter waarde van ongeveer $5,41 miljard. Deze ontwikkeling markeert een aanzienlijke beweging van digitale activa binnen het cryptocurrency-ecosysteem.

 

 

Coinbase, met hoofdkantoor in San Francisco, heeft zijn Bitcoin-reserves zien dalen van ruim 1 miljoen BTC naar 928.743 BTC, resulterend in een vermindering van 71.257 Bitcoins sinds 16 februari 2024. Op dat moment bedroeg de waarde van deze 1 miljoen Bitcoins ongeveer $52 miljard, waarbij elke Bitcoin ongeveer $ 52.000 kost. Ondertussen ervoer Binance een kleinere, maar merkbare daling van zijn Bitcoin-bezit, met een vermindering van ongeveer 4.922 BTC, waardoor zijn reserves daalden van 647.042 BTC naar 642.120 BTC.

Deze verschuiving in Bitcoin-bezit staat in contrast met de activiteiten van Robinhood, een andere belangrijke speler in de crypto-sector. Het bedrijf rapporteerde in dezelfde periode een netto instroom van Bitcoins, waarbij de reserves toenamen van 131.066 BTC naar 138.568 BTC, wat wijst op een toevoeging van 7.502 BTC aan zijn platform.

Blackrock's Spot Bitcoin ETF ziet BiTC bezit nog steeds toenemen 

Terwijl Coinbase en Binance met deze uitstroom werden geconfronteerd, vertoonde Blackrock's Ishares Bitcoin Trust (IBIT) spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) een opmerkelijke toename van zijn Bitcoin-bezit, dat nu de 250.000 BTC overtreft. Dit komt overeen met een geschatte waarde van $ 18 miljard. Blackrock-CEO Larry Fink uitte zijn verbazing over de sterke retailvraag naar Bitcoin, die bijdroeg aan de groei van de Ishares Bitcoin Trust, die hij omschreef als de snelst groeiende ETF in de geschiedenis.

De indrukwekkende groei van IBIT weerspiegelt een bredere trend van toenemende interesse van particuliere beleggers in Bitcoin. De focus van Blackrock op Bitcoin wordt verder benadrukt door Robert Mitchnick, hoofd digitale activa van het bedrijf, die verklaarde dat Bitcoin de topprioriteit is voor hun klanten, terwijl Ethereum en andere cryptocurrencies ook interesse trekken, maar in mindere mate.

Onderliggende trend positief voor de Bitcoin koers 

Het contrast tussen de uitstroom van Coinbase en Binance, en de instroom naar Robinhood en Blackrock’s IBIT, benadrukt het evoluerende landschap van Bitcoin-investeringen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijke rol gespeeld in deze ontwikkeling en heeft 11 spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd, waaronder IBIT. Deze goedkeuringen hebben de mogelijkheden voor institutionele en particuliere beleggers om deel te nemen aan Bitcoin-investeringen verbreed, waardoor de distributie van Bitcoin-bezit over verschillende platforms mogelijk wordt hervormd.

Over het geheel genomen weerspiegelen deze bewegingen een positieve trend van almaar toenemende adoptie van Bitcoin/crypto, wat voor een toenemende vraag naar deze assets zorgt en dat is goed voor de Bitcoin koers.

Terwijl platforms als Coinbase en Binance een afname van hun Bitcoin-reserves hebben gezien, zijn anderen, zoals Robinhood en Blackrock’s IBIT, getuige van een groeiende belangstelling, wat de uiteenlopende strategieën en voorkeuren van investeerders in de crypto-sector illustreert. Deze periode markeert een cruciaal hoofdstuk in het beheer en de distributie van Bitcoin, en onderstreept de vloeibaarheid en het reactievermogen van de cryptocurrency-markt op veranderende beleggerssentimenten en regelgeving.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram