Skip to main content

Bitcoin nieuws

XRP munt met Ripple koers grafiek op achtergrond

Analist voorspelt Ripple koers van $100 in 2037

De Ripple koers kan flink stijgen in de komende decennia, zo oordeelt de crypto analist Andrew Forte. Volgens hem kan de prijs van de populaire altcoin $100 bereiken in 2037. Een 160x toename vanaf de huidige XRP koers. De prijsvoorspelling van Forte is opvallend, maar kan de altcoin daadwerkelijk deze prijs behalen in de komende 13 jaar? 

Momenteel is de Ripple koers wat aan het worstelen. De populaire altcoin is in de afgelopen 24 uur met 2,2% gedaald tot een huidige waarde van bijna $0,60. Daarmee heeft de Ripple koers over de afgelopen maand relatief zijwaarts bewogen. Dertig dagen geleden was de XRP koers ongeveer $0,63, terwijl andere altcoins een stuk meer wisten te stijgen in dezelfde periode. 

Ripple koers grafiek
Ripple koers 1-uur grafiek

Is een Ripple koers van $100 realistisch? 

Een prijsvoorspelling voor de Ripple koers van $100 is allerminst opvallend te noemen, maar is het ook realistisch?. Momenteel is de altcoin $0,60 waard, wat betekent dat de prijs meer dan 160x zal moeten stijgen in de komende 13 jaar als Forte gelijk krijgt. Dit betekent dat de totale marktwaarde van de munt dan op $5 triljoen komt te staan. Dat is een flink bedrag en 4x meer dan wat Bitcoin (BTC) nu waard is. Een dergelijke prijsontwikkeling lijkt daarom erg lastig voor elkaar te krijgen voor Ripple (XRP). 

CBDCs belangrijk voor toekomst Ripple (XRP)

Forte is echter niet de enige, ook Matt Hamilton (een voormalige Ripple directeur) ziet een Ripple koers van $100 als een mogelijkheid. De basis voor deze explosieve prijsvoorspelling is de aanname dat de altcoin massale adoptie ondervindt in de internationale betalingsmarkt. Daarnaast heeft XRP de potentie om gebruikt te worden als Central Bank Digital Currency (CBDC) voor sommige landen. Ripple is namelijk actief CBDCs aan het ontwikkelen voor verschillende landen. Dit kan miljoenen gebruikers introduceren tot het netwerk. 

Ripple CTO weigert XRP donatie

David Schwartz, CTO van Ripple, heeft gereageerd op een voorstel om het grootste deel van de tokens die in escrow worden gehouden te schenken aan de XRP Ledger Foundation (XRPLF) ten behoeve van de XRP gemeenschap. Het voorstel kwam van Panos Mekras, mede-oprichter van Anodos Finance. Mekras hoopt dat de gedoneerde XRP gebruikt kan worden om het netwerk verder te ondersteunen. Denk aan educatie campagnes en marketing om het gebruik van de altcoin te promoten. 

Schwartz betoogde dat het simpelweg overdragen van XRP aan een andere entiteit en verwachten dat het verantwoordelijk wordt gebruikt, niet haalbaar is. Ripple bezit volgens de laatste gegevens 40,1 miljard XRP, waarvan Mekras suggereert dat het niet langer nodig is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram