Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase logo op telefoon met COIN aandelenkoers op de achtergrond

Coinbase krijgt dealerlicentie in Canada te midden van SEC-rechtszaak

Coinbase Global Inc. zette vorige week zijn wereldwijde expansie voort door een beperkte dealerlicentie te verkrijgen om in Canada te opereren. Deze benaming maakt Coinbase de eerste internationale crypto-exchange die deze licentie in het land ontvangt en zijn plaats als een van de toonaangevende beurzen ten noorden van de grens met de VS verder versterkt. De aanhoudende expansie van Coinbase in Canada is opmerkelijker gezien het feit dat andere crypto-exchanges zoals Binance en OKX het niet hebben gered onder de strenge financiële regelgeving van Canada.

De status van de restricted dealer wordt verleend door de Canadian Securities Administrators (CSA). Coinbase heeft samengewerkt met de CSA en met Canadese banken en pensioenfondsen om zichzelf te profileren als een volledig gereguleerde crypto-exchange. Canada staat op de derde plaats in de mondiale crypto-bewuste landen van Coinbase. Coinbase heeft ook internationale registraties in Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Singapore en Ierland, en er wordt aangenomen dat er nog meer op komst zijn.

Het nieuws komt ook nu Coinbase naar de rechter stapt tegen de SEC vanwege een rechtszaak over het aanbieden van niet-geregistreerde effecten door Coinbase. Het is pas het laatste in een eindeloze strijd tussen de twee partijen, waarin de Verenigde Staten proberen een soort regelgeving voor de industrie in te voeren. Misschien zal het feit dat Coinbase volledige regulering in Canada heeft verzekerd, zijn positie bij de SEC helpen verbeteren.

Coinbase-aandelen koelen af ondanks nieuwe upgrade van Oppenheimer

Vorige week ontving Coinbase (NASDAQ: COIN) een nieuwe analistenupgrade van Oppenheimer. Het koersdoel voor het aandeel werd verhoogd van $200 naar $276, wat ongeveer 15% meer stijging betekent ten opzichte van de huidige koers. Oppenheimer noemde de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s en de cruciale rol die Coinbase speelt in de crypto-industrie als katalysator voor een hogere aandelenkoers. De analisten noemden de rechtszaken met de SEC wel als een potentiële tegenwind voor het aandeel.

Een andere potentiële katalysator is de goedkeuring van een spot Ethereum ETF waarvan Oppenheimer eerder dacht dat dit al in mei zou kunnen gebeuren. JPMorgan gelooft ook dat de spot ETH ETF zal worden goedgekeurd, maar een datum in mei kan te vroeg zijn gezien de huidige rechtszaak van de SEC tegen de Ethereum Foundation. Analisten van beide bedrijven zijn van mening dat de spot-ETH ETF ergens in 2024 zal worden goedgekeurd.

De aandelen van Coinbase (NASDAQ: COIN) zijn na de recente uitbraak binnen krappe marges verhandeld. Dit is normaal voor een aandeel dat de afgelopen drie maanden meer dan 50% heeft gewonnen. Op de weekgrafiek lijkt Coinbase op zoek te zijn naar een bullish cup-and-handle-formatie nadat het zijn langdurige weerstand heeft doorbroken en deze in steun heeft omgezet. Coinbase zal zijn kwartaalresultaten op 2 mei 2024 rapporteren.

Coinbase aandelenkoers weekgrafiek
Coinbase aandelenkoers weekgrafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram