Skip to main content

Bitcoin nieuws

Scherm met daarop dalende crypto koersen

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse belastingen moesten worden betaald aan de IRS, waardoor er veel verkoopdruk op de markten ontstond. De rendementen op staatsobligaties stegen ook en we zagen meer bullish actie op het gebied van grondstoffen.

Bitcoin is deze dag met ongeveer 3,3% gedaald, terwijl Ethereum met bijna 2,0% is gedaald. Het was een volatiel weekend voor cryptocurrencies, omdat we een escalatie van de spanningen tussen Israël en Iran zagen. Solana blijft de afgelopen weken achterop en daalde maandag nog eens met 9,2%, waardoor het totale verlies over zeven dagen op bijna 25% komt.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 5-minuten grafiek

  

Hong Kong keurt officieel Spot Bitcoin en ETH ETF's goed

Zoals verwacht op maandag heeft Hong Kong zowel spot Bitcoin als spot ETH ETF’s officieel goedgekeurd voor handel. Tot nu toe hebben ten minste drie vermogensbeheerders toestemming gekregen om de ETF's op de markt te brengen door de SFC of Securities and Futures Commission. Het nieuws werd verwacht en kwam slechts drie maanden nadat de SEC de handel in spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten had goedgekeurd. Sinds april zijn spot ETH ETF's nog steeds niet goedgekeurd door de SEC.

De drie bedrijven die de SFC heeft goedgekeurd zijn ChinaAMC, Harvest Global en Bosera International. De nieuwe ETF's zullen naar verwachting eind april in Hong Kong worden genoteerd, waarbij OSL Digital Securities zal optreden als bewaarder voor ChinaAMC.

Het nieuws is welkom, vooral in Azië, waar de handel in cryptocurrencies op het vasteland van China ernstig beperkt is. Hong Kong is uitgegroeid tot een crypto-hub in de regio en velen verwachten dat Chinese investeerders de ETF’s zullen gebruiken als een manier om opnieuw legaal blootstelling aan crypto’s te verwerven.

QCP Capital in Singapore gelooft dat de ETF’s een positief effect zullen hebben op de vraag naar crypto's in Azië. Tot nu toe moest een groot deel van de handel in Azië plaatsvinden tijdens de Amerikaanse markturen. We zouden uiteindelijk kunnen merken dat Bitcoin en Ethereum van de ene op de andere dag meer volatiliteit zullen zien tijdens de Aziatische handelssessies nu de spot-ETF’s genoteerd zullen worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram