Galaxy Digital koopt twee cryptobedrijven op en is positief over toekomst cryptovaluta

Galaxy digital 

Iedereen die zich bezig houdt met de handel in cryptovaluta weet dat de echt grote stijging van de koers pas plaats zal vinden als het geld uit de grote instituties binnen komt op de markt. Het bedrijf Galaxy Digital denkt dat deze stijging er binnenkort al aankomt. Om het bedrijf voor te bereiden op deze mogelijke stijging hebben ze besloten om twee cryptobedrijven op te kopen.

Meer institutioneel geld op de markt

Galaxy Digital Holdings kondigde vrijdag aan dat zij twee cryptocurrency handelsfirma’s hebben opgekocht, dit zijn Drawbridge Lending and Blue Fire Capital. Drawbridge Lending is een CFTC-gereguleerd bedrijf dat commerciële en individuele leningen verstrekt op beveiligde bitcoin adressen die ze vervolgens in bewaring houden. Blue Fire Capital biedt beleggingsmogelijkheden en handelsdiensten aan met een focus op crypto-activa. Galaxy Digital maakt het mogelijk voor mensen om te investeren in verschillende soorten activa, hier maakt cryptovaluta ook deel van uit. In een verklaring over de overname zei Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, het volgende:

"Institutionele beleggers en bedrijven worden steeds beter geïnformeerd over digitale activa en begrijpen steeds meer het doel en het belang van cryptocurrency in hun beleggingsstrategieën".

Dit zou betekenen dat het bedrijf denkt dat er binnenkort heel wat geld op de crypto-markt zal komen wat afkomstig is van deze instituties.

COVID en cryptovaluta

Het bedrijf was eerder ook al optimistisch over de koers. Tijdens de vergadering in het derde kwartaal van dit jaar zei de CEO dat de Covid-19 pandemie zomaar eens kan zorgen voor een flinke stijging van de Bitcoin koers. Hij zei het volgende:

“Covid-19 kan zomaar een belangrijke factor zijn voor de cryptocurrency markt, voor blockchain en voor alles wat we doen. Ik zie een ongelofelijke kans voor ons bedrijf en voor de markt in het algemeen”.

Hier lijkt hij op dit moment gelijk in te krijgen. De Bitcoin koers is immers flink aan het stijgen. Deze hoge koers zou zomaar eens, ten dele, door de gevolgen van de Corona pandemie kunnen komen. 

Opvatting van Bill Miller

Onlangs zei de beroemde miljardair-investeerder Bill Miller dat hij denkt dat

"elke grote bank, elke grote investeringsbank en elke grote firma met een hoge nettowaarde uiteindelijk enige blootstelling aan bitcoin zal hebben".

JP Morgan's analisten zeiden ook zoiets. Zij zeiden het volgende:

"Sommige beleggers die eerder investeerden in goud ETF's, zoals familiekantoren, kunnen kijken naar bitcoin als een alternatief voor goud”.

Dit is slechts een kleine greep uit een stroom van berichten de laatste tijd over bekende grote namen uit de financiële wereld die positief zijn over beleggen in Bitcoin. Dit is natuurlijk goed nieuws voor alle crypto-beleggers. Het feit dat zulke grote analisten en instituties zeggen dat zij een goede toekomst zien in cryptovaluta zou zomaar eens het zetje kunnen zijn waar Bitcoin op zit te wachten en die de koers naar nieuwe hoogten kan sturen.