Bitcoin koers bereikt $18.500 waarna scherpe correctie volgt

bitcoin koers volatiliteit 

Vanochtend vroeg, om 6.00 uur, bereikte de Bitcoin koers de hoogste stand in 3 jaar tijd van $18.500 (BitMEX). In anderhalf uur tijd was de koers zo’n 750 dollar gestegen. Onmiddellijk volgde echter een “flash crash” die de koers in een tijdsbestek van 3 kwartier terugzette op $17.218. Dat is een correctie van bijna 7%.

De BTC koers herstelde zich ook weer snel en stond nog geen half uur later alweer op $17.880, waarna het wat stabiliseerde.

bitcoin koers grafiek

De enorme volatiliteit van vanochtend volgt op een een imposante bullrun die ongeveer een maand geleden van start ging. In deze maand werd Bitcoin ruim 7000 dollar meer waard. Niet vreemd dus dat er inmiddels ook flink winst wordt genomen.

Traders hadden al verwacht dat tussen $18k en $ 19k forse weerstand zou worden ondervonden. Dat is nu bevestigd en $18.500 is nu de belangrijkste horde die moet worden genomen op weg naar de all time high van bijna $20.000.

99% van alle Bitcoin adressen staat op winst

Volgens IntoTheBlock staat inmiddels 99% van alle Bitcoin adressen op winst. Zo’n hoog percentage winstgevende posities verhoogt de kans op een forse correctie waarbij winst wordt genomen. Het snelle herstel van de flashcrash van vanochtend stemt echter positief en de kans is dan ook groot dat voorlopig alle pullbacks agressief zullen worden gekocht.

Na de snelle daling die de Bitcoin koers op $17.218 bracht, herstelde de koers zich weer snel tot boven het 20-daags voortschrijdend gemiddelde, wat ongeveer op $17.590 ligt. Dit is een positief signaal en de kans is dan ook groot dat we eerst nog hogere koersen gaan zien voordat er een serieuze, langduriger correctie komt.

Dan Tapiero, de medeoprichter van 10T holdings, zei er het volgende over:

“Not often in life do you get to look at a chart like this one. #Bitcoin to slice through highs imminently. 3rd wave up to dwarf the 2017 move and should persist for several years. Real fundamentals driving price unlike '17 speccy/ico retail flow. Big boys will buy dips now.”

bitcoin koers grafiek 

Traders zijn op hun hoede voor een correctie

Verschillende bekende traders hebben aangegeven momenteel op hun hoede te zijn voor een wat grotere correctie. Naarmate we de oude all time high van Bitcoin naderen, wordt de kans daarop groter. Op de korte termijn lijken de kansen echter nog naar boven toe te liggen.

Voor de middellange en lange termijn zijn verreweg de meeste analisten nog onverminderd positief over de vooruitzichten voor de BTC koers. Wie het Bitcoin nieuws op deze website een beetje heeft gevolgd, weet wat de argumenten daarvoor zijn.