Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zal in 2021 $ 318.000 bereiken, beweert Citibank Executive

Citibank 

Bullish voorspellingen over de koers van Bitcoin zijn de afgelopen maanden bijna dagelijks voorbij gekomen. Onlangs heeft de BTC koers $ 18.000 overtroffen, een niveau dat niet ver verwijderd is van het hoogste punt ooit van Bitcoin, van $ 19.783, dat in december 2017 werd bereikt.

Rapport van managing director bij Citybank

De meest recente van deze optimistische voorspellingen kwam van Thomas Fitzpatrick, een Managing Director bij Citibank - een van de grootste financiële instellingen ter wereld. Fitzpatrick deelde zijn mening over de toekomst van Bitcoin in een rapport met de titel "Bitcoin: 21st Century Gold".

Fitzpatrick's rapport voorspelt dat de prijs van Bitcoin binnen een jaar zelfs $ 318.000 zou kunnen bereiken. Hoewel de algemeen directeur van Citibank toegaf dat een dergelijke prognose in eerste instantie misschien vreemd lijkt, gaf hij ook zijn reden voor de optimistische bewering aan: volgens Fitzpatrick "is Bitcoin het nieuwe goud".

BTC is het nieuwe goud 

Tot de jaren zeventig werd decennia lang een ounce goud verhandeld in de orde van grootte van $ 20- $ 35. Toen er in het begin van de jaren zeventig nieuwe regels werden ingevoerd, barstte de prijs van goud los, en deze blijft tot op de dag van vandaag stijgen. De goudprijs heeft onlangs zelfs zijn nieuwe All Time High van $ 1.900 bereikt.

Fitzpatrick vergelijkt Bitcoin met goud. Hij beweert dat Bitcoin een vergelijkbare prijsontwikkeling zal zien als goud omdat het "het nieuwe goud" zal worden, dat het edelmetaal zal vervangen in zijn rol van veilige haven. De directeur van Citibank, net als veel Bitcoin-enthousiastelingen vóór hem, is het ermee eens dat BTC veel functies deelt die goud een grote waarde geven, zoals een beperkte voorraad. Terwijl het daarentegen veel gemakkelijker is om op te slaan en over te dragen dan goud.

Gevaar van inflatie 

Volgens Fitzpatrick zullen de Covid-19-pandemie en de effecten ervan op de wereldeconomie waarschijnlijk een factor zijn die zal bijdragen ​​aan de stijgende Bitcoin koers. Aangezien regeringen over de hele wereld op de pandemie reageren door in hoog tempo fiatgeld bij te drukken, kan de inflatie alleen maar blijven stijgen, waardoor mensen wanhopig op zoek gaan naar veilige activa die hen kunnen helpen hun spaargeld veilig te stellen. Aangezien Bitcoin veel voordelen heeft ten opzichte van goud, zal het waarschijnlijk een zeer gewilde asset worden in tijden van uit de hand lopende inflatie.

Volatiele markt 

Het is vermeldenswaard dat hoewel de prognoses van Thomas Fitzpatrick hyper-bullish lijken, hij niet beweert dat de Bitcoin koers alleen maar zal blijven stijgen. Integendeel, de directeur van Citibank zegt dat BTC zal worden blootgesteld aan "ondenkbare rally's gevolgd door pijnlijke correcties", en dat er enorme prijsschommelingen zullen plaatsvinden voordat zijn voorspelde niveau van $ 318.000 zal worden bereikt. Een markt dus voor Bitcoin beleggers met stalen zenuwen en een perfecte markt voor ieder die zich bezig houdt met Bitcoin trading.