Skip to main content

Bitcoin nieuws

73% van de miljonairs wil beleggen in cryptovaluta

miljonairafbeeldingsbron: pixabay

Miljonairs zijn natuurlijk altijd op zoek naar goede activa om in te beleggen. Uit een onderzoek onder meer dan 700 miljonairs blijkt dat bijna 73% van de miljonairs al in het bezit is van cryptovaluta of dat zij graag binnen de komende jaren hier graag in willen beleggen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de DeVere Group en laat zien dat er een stijging heeft plaatsgevonden. Het aantal miljonairs wat wilde beleggen in cryptovaluta was nog maar 68% in 2019. Aangezien dit een zeer belangrijke trend aangeeft is het handig om hier net even wat dieper op in te gaan om je een volledig overzicht te geven.

Het onderzoek van DeVere Group

Goed, laten we eens kijken naar het onderzoek zelf. De deelnemers waren personen die een vermogen van meer dan 1 miljoen Britse pond bezitten. Dit is ongeveer gelijk aan 1,12 miljoen euro. Dit waren miljonairs die afkomstig waren uit allerlei verschillende regio's. Hier kan je denken aan onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië en Latijns-Amerika. DeVere Group CEO en oprichter Nigel Green merkte in het onderzoek op dat Bitcoin ook dit jaar weer een van de best presterende activa was om in te beleggen. Bij het uitkomen van het onderzoeksrapport had de Bitcoin koers een stijging geboekt van ruim 125% vanaf het begin van het jaar. Hij voegde hier het volgende aan toe:

"Zoals het onderzoek laat zien, trekt deze indrukwekkende prestatie de aandacht van rijke beleggers die steeds meer begrijpen dat digitale valuta de toekomst van geld zijn en die niet in het verleden willen worden achtergelaten".

De komst van institutionele beleggers

Green merkte op dat de respondenten die naar Bitcoin kijken enkele van de grootste Wall Street-banken omvatten. Hij laat dan ook zien dat er echt een verandering te herkennen is op de markt. Hierover zegt hij het volgende:

"Ongetwijfeld hebben veel van deze ondervraagden gezien dat een belangrijke drijfveer voor de koersstijging de groeiende belangstelling is van institutionele beleggers die profiteren van de hoge rendementen die de digitale activaklasse momenteel biedt."

Zelfs voormalige Bitcoin-sceptici op Wall Street zijn steeds meer bezig met de voordelen van cryptovaluta. Tijdens een recente conferentie van de New York Times zei JPMorgan Chase's voorzitter en CEO Jamie Dimon dat hij gelooft in de blockchain technologie en dat hij ook positief staat tegenover bepaalde projecten. Dimon haalde de krantenkoppen in 2017 toen hij Bitcoin zag als een middel wat gedoemd was om te mislukken.

De tweet van Ray Dalio

Billionair hedgefondsmanager Ray Dalio heeft nog steeds veel twijfels over Bitcoin, maar stelde dinsdag wel het een en ander aan de kaart. Hij zond namelijk de volgende tweet de wereld in:

"Ik mis misschien iets over Bitcoin, dus ik wil hier graag les over krijgen."

Dalio had gesuggereerd dat Bitcoin als een opslag van waarde zal gaan dalen en dat de overheid het misschien zal gaan verbieden in de toekomst. Hij zei ook dat hij zich niet kon voorstellen dat centrale banken, multinationals en grote institutionele beleggers het zouden gaan gebruiken. Hier heeft hij inmiddels ongelijk in gekregen, zoals ieder die het Bitcoin nieuws een beetje volgt, wel weet.