Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin en Ethereum munten

Crypto weekoverzicht - Ethereum koers stijgt na goedkeuring Spot ETH ETF's

Nadat maandenlang de krantenkoppen over Bitcoin de markten domineerden, was het eindelijk tijd voor Ethereum om te schitteren. Donderdag keurde de SEC officieel de notering van spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten goed. Het goedkeuringsproces nam eerder deze week een plotselinge optimistische wending toen het bureau aanvragers verzocht hun formulier 19b-4 bij te werken, wat een cruciale stap is die nodig is voor goedkeuring. Nu hoeft de SEC alleen nog maar de S-1 formulieren te beoordelen en goed te keuren van de aanmeldingen van de instellingen voor de nieuwe noteringen van Spot Ethereum ETF’s. Hoewel niets definitief vaststaat, zou dit de deur kunnen openen voor een beursnotering van ETH ETF's ergens in juni op Amerikaanse aandelenbeurzen.

 

 

Bitcoin koers verliest $70k niveau

Bitcoin was relatief onaangedaan door het nieuws. De grootste cryptocurrency ter wereld, gemeten naar marktkapitalisatie, steeg deze week met 2,94%, maar verloor het prijsniveau van $70.000. Bitcoin en de meeste andere crypto’s werden eerder deze week getroffen door een plotselinge, brede uitverkoop. Dit werd grotendeels ongedaan gemaakt toen donderdagochtend de aankondiging voor de spot ETH ETF-goedkeuring werd gedaan.

Alle ogen gericht op inflatie-data

Het aanhoudende agressieve sentiment uit de meivergaderingen van het FOMC drukte de hele week op de risicovolle beleggingen. Sommige leden roepen op om de rentetarieven op dit niveau te houden tot 2025 of totdat de Fed redelijkerwijs kan zien dat er enige vooruitgang wordt geboekt bij het verlagen van de inflatie naar de doelstelling van 2,0%.

Alle ogen zullen gericht zijn op het PCE- en Core PCE-rapport voor april, dat vrijdag wordt vrijgegeven. Opgemerkt moet worden dat het huidige sentiment uit de notulen van de Fed van eerder deze maand stamt en dat er recentere economische gegevens zijn vrijgegeven. Het PCE-rapport zou ons een beter beeld moeten geven van de huidige stand van de inflatie. Momenteel rekenen handelaren op slechts één renteverlaging in 2024, hoewel velen zich aanpassen aan de realiteit dat die we mogelijk pas in 2025 zullen zien.

De Bitcoin koers beweegt binnen een nieuw bereik en de bulls zullen graag zien dat het boven de $65.000 blijft, waar recente weerstand veranderde in steun op de weekgrafiek. Het huidige scenario lijkt een vervolg te zijn op een bull flag, wat betekent dat de Bitcoin koers binnen de komende paar maanden naar nieuwe recordhoogtes zou kunnen stijgen.

Bitcoin koers
Bitcoin koers week-grafiek

Deze week heeft Bitcoin bijna 3,0% gewonnen, terwijl Ethereum voorop liep op het gebied van mega-cap-munten nadat het met meer dan 20,0% steeg. De Fear & Greed Index steeg een paar punten naar een waarde van 76 en is stevig terug in het hebzuchtgebied.

Crypto Fear & Greed Index

Ethereum steelt de krantenkoppen terwijl Solana vlak handelt

Deze week draaide het allemaal om Ethereum, aangezien de op één na grootste crypto met meer dan 20% steeg. Ethereum-gerelateerde munten stegen ook in sympathie, met name de Pepe ($PEPE) meme-munt won bijna 40% en klopt op de deur van de top 20 munten qua marktkapitalisatie. Er deed ook een gerucht de ronde dat Coinbase een meme-muntenmandje overweegt die beleggers kunnen kopen, waarbij Pepe een van de belangrijkste tokens zal zijn.

Ethereum koers
Ethereum koers week-grafiek

Solana handelde grotendeels vlak en verloor sinds afgelopen vrijdag iets meer dan 1,0%. De Solana koers is grotendeels aan het consolideren sinds het in maart de grens van $200 bereikte en lijkt klaar te zijn om opnieuw een poging te wagen om dat sterke weerstandsgebied te doorbreken.

SOL-mememunten zijn de laatste tijd stil geweest. Bonk ($BONK) was deze week de uitzondering en won meer dan 35%. Dogwifthat ($WIF) steeg met 2,8%, maar bleef binnen een zeer krappe bandbreedte sinds het eind maart een recordhoogte bereikte. Verschillende spraakmakende crypto-beïnvloeders, waaronder DonAlt (@CryptoDonAlt), hebben shortposities ingenomen tegen enkele van de belangrijkste crypto's, waaronder WIF. Dit heeft de woede van veel meme-muntgemeenschappen op Crypto Twitter gewekt.

X-post DonAlt

Coinbase-aandelen schieten omhoog op Ethereum ETF-nieuws

Coinbase (NASDAQ: COIN) lijkt een andere grote winnaar te zijn van de goedkeuring van Spot ETH ETF’s. Het bedrijf kondigde aan dat het de bewaarentiteit zou zijn voor het grootste deel van de ETH die instellingen als Blackrock, Fidelity en Ark Invest in bezit hebben. Sommigen hebben gespeculeerd dat Coinbase dit Ethereum zou kunnen staken en naast de bewaarvergoedingen ook daarmee inkomsten zou kunnen verdienen.

De aandelen van COIN stegen vrijdag ruim 8,5% na het nieuws van donderdag, wat de totale wekelijkse winst op 14,4% brengt. We hebben een paar weken geleden op deze site uiteengezet dat Coinbase een zeer structurele cup-and-handle-formatie aan het creëren was op de weekgrafiek en dat heeft perfect uitgepakt. De sterke weekkaars die we deze week zagen is door de bovenkant van het handvat gebroken, wat de weg naar boven wijd open legt op de grafiek. De bullish call-flow blijft voor Coinbase binnenstromen tot in 2025.

De aandelen van Microstrategy (NASDAQ: MSTR) stegen deze week met 5,50%, inclusief meer dan 9,0% tijdens de sessie van vrijdag. MicroStrategy is nauwer verbonden met de Bitcoin koers dan met de koers van Ethereum, wat verklaart waarom Coinbase deze week een dramatischer beweging zag dan MSTR.

Crypto-mijnaandelen stuwden ook het momentum van de cryptomarkten omhoog. CleanSpark (NASDAQ: CLSK) won 8,5%, Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) voegde 7,88% toe en nieuwkomer Iris Energy (NASDAQ: IREN) steeg deze week met meer dan 28%. Iris Energy zag eveneens wat bullish callflow op de lange termijn, waarbij de uitoefenprijs van $10 van januari 2026 deze week populair was bij de bulls.

De iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) won deze week 3,27%. Blackrock voegde er vrijdag ruim 2.600 BTC aan toe, en samen met Fidelity bezitten de twee bedrijven nu meer dan 445.000 BTC ter waarde van ruim $30 miljard.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Waarom stijgt de Bitcoin koers vandaag?

Arjan Schreur
Net toen de bulls de handdoek bijna in de ring wilden gooien en bijna niemand er meer in geloofde, ging de Bitcoin koers weer omhoog. Waar we giste...

Bitcoin bereikt laagste punt in maand terwijl cryptocrisis aanhoudt

Mike Sakuraba
De brede uitverkoop van crypto zette zich voort toen de Bitcoin koers een nieuw laagste punt in een maand bereikte tijdens de handelssessie van din...

Bitcoin Koers daalt naar maandelijks dieptepunt van $64.000: Wat nu?

Arjan Schreur
Bitcoin heeft op 18 juni een nieuw maandelijks dieptepunt bereikt, waarbij de koers terugzakte naar $64.000 na een mislukte poging om boven $67.000...

Bitcoin koers daalt onder $66.000, Michael Saylor reageert

Thomas van Welsenes
De bekende Bitcoin (BTC) enthousiast Michael Saylor, en tevens oprichter van MicroStrategy, trekt zich weinig aan van de koersontwikkelingen van de...
BTC op telefoonscherm met op achtergrond de dalende Bitcoin koers

Bitcoin zakt onder $ 66.000 in volatiele week voor de cryptomarkt

Mike Sakuraba
Volatiliteit was deze week het sleutelwoord op de cryptomarkten, aangezien de Bitcoin koers daalde tot het laagste niveau in meer dan een maand. On...

Bitcoin koers zakt onder $ 67.000 nu CPI-winsten worden uitgewist

Bitcoin koers
Weken met hoge volatiliteit zijn niets nieuws voor cryptobeleggers. Deze week zagen we een overvloed aan marktbewegende gebeurtenissen, waaronder h...

Bitcoin miners verkopen massaal BTC terwijl de prijs crasht

Thomas van Welsenes
Bitcoin (BTC) miners hebben voor honderden miljoenen dollars aan munten verkocht, wat leidde tot een significante prijs crash van 10 op 11 jun...

Toekomst Bitcoin koers positief, ondanks volatiliteit en consolidatie

Arjan Schreur
De Bitcoin koers heeft de afgelopen periode meerdere keren schommelingen doorgemaakt, mede door invloeden van economische indicatoren zoals de Amer...

Bitcoin koers stijgt sterk nu CPI-cijfers meevallen

Mike Sakuraba
Na een paar bearish sessies aan het begin van de week, steeg de Bitcoin koers woensdag na de release van het CPI-rapport van mei. De Consumer Princ...