PlanB: de reis van Bitcoin naar $ 100K begint in januari 2021

 

Volgens de bekende analist PlanB begint de stijging van de Bitcoin koers tot $ 100.000 in januari en zal dit slechts 12 maanden in beslag nemen. De analist merkt op dat dit de vijfde BTC-bullrun in de geschiedenis van Bitcoin is.

Gelukkig is het geen blinde voorspelling. De analist gebruikt zijn Stock to Flow (S2F) -model om te projecteren wat BTC-beleggers het komende jaar mogen verwachten. Afgezien van het model, bevindt de Bitcoin koers zich momenteel in een aanhoudend opwaarts traject.

bitcoin koers grafiek 

In de afgelopen dagen is het bijvoorbeeld gestegen van $ 15.000 naar de huidige $ 18.912. Deze maand is de BTC koers al met ongeveer 42 procent gestegen. Met deze trend zijn Bitcoin-investeerders opgewonden dat de koers het hoogste punt ooit van de munt, van $ 20K, zal bereiken en hopelijk een nieuw record zal vestigen.

Ja, "We wachten op een echte sprong"

PlanB heeft ook opgemerkt dat, hoewel de "huidige prijsactie voor Bitcoin leuk is ... we wachten op een echte sprong." De voorspelling van PlanB komt echter op een moment dat de king crypto tekenen van aanhoudende groei vertoont. In 2020 is het bijvoorbeeld al met 140 procent gestegen.

De stijging is met name gekoppeld aan de recente Bitcoin-halvering die plaatsvond in mei van dit jaar. Een analyse van de afgelopen drie halveringsgebeurtenissen laat zien dat de prijs in het volgende jaar na de halvering stijgt. Dit jaar rekenen analisten op een nieuwe record BTC-prijs als gevolg van de halvering.

PlanB grafiek 

Met dit in gedachten, en na het aanroepen van het S2F-model, is PlanB ervan overtuigd dat de Bitcoin koers voor eind 2021 $ 100.000 zal bereiken. In een tweet legde hij uit dat een prijs van $ 100.000 het laagste koersdoel is, terwijl de hoogste koers die volgens het model bereikt kan worden, $ 288.000 is, in dezelfde periode.

Hij merkte ook op dat hij geen twijfels heeft over het model en zelfs zinspeelt op toegang tot 'nieuwe gegevens' die het lage aanbod en de grote vraag van BTC bevestigen. In een markt waar vraag en aanbod grotendeels de prijs van een activum bepalen, gelooft de analist dat "2021 spectaculair zal zijn."

In 2017 was het FOMO, nu zijn het institutionele beleggers

Interessant is dat PlanB niet de enige is. Ook andere crypto-analisten verwachten een sterkere Bitcoin-bullrun in 2020 vergeleken met 2017. Daarbij werd, in tegenstelling tot in 2020, de bullrally van 2017 gevoed door de angst om iets te missen (FOMO) dat particuliere BTC-investeerders overspoelde. Als zodanig bereikte de prijs $ 20.000. Helaas namen de beren het in 2018 over en verslonden de prijs tot ongeveer $ 3K.

Dit jaar is er (tot nu toe) geen sterke correlatie tussen de prijsstijging en FOMO zoals het geval was in 2017. In 2020 hebben analisten de prijsstijging van de koning crypto toegeschreven aan instellingen die enorme hoeveelheden geld in Bitcoin investeren.

In juni 2020 publiceerde Forbes bijvoorbeeld een lijst van 20 opmerkelijke bedrijven met enorme investeringen in Bitcoin. Een van de topbedrijven was ARK Investment Management dat meer dan 20 miljoen dollar aan BTC heeft en ARK Next Generation Internet, dat iets meer dan 17 miljoen dollar in Bitcoin bezit.

 

Bovendien heeft Kinetics Portfolios Trust, dat activa van meer dan $ 5 miljard onder beheer heeft, meer dan $ 15 miljoen aan BTC besteed. Andere institutionele topinvesteerders in Bitcoin die meer dan een miljoen dollar aan de koningsmunt hebben uitgegeven, zijn onder meer Arkadios Wealth Advisors, Corriente Advisors, Addison Capital en IFP Advisors.

Beleggers kunnen geen weerstand bieden ​​aan Hodling en cryptocurrency-derivaten

Afgezien van hodling van de cryptomunt zelf, maken institutionele beleggers ook gebruik van op crypto gebaseerde producten, zoals derivaten. Dit heeft de aandacht getrokken van onder meer financiële instellingen en particulier kapitaal.

Terwijl Kavita Gupta, wetenschapper van de Stanford University, commentaar leverde op de toename van Bitcoin-investeringen van traditionele bedrijven:

"Traditionele banken zoals JP Morgan, Signature Bank en meerdere miljardenfamiliekantoren in het hele land houden van en investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies."

De betrokkenheid van instellingen geeft de BTC koers een solide basis op zijn reis naar de maan. Dit komt doordat bedrijven, in tegenstelling tot particuliere beleggers, oog hebben voor de voordelen op lange termijn. Er zijn dus minder drastische prijsschommelingen.

PlanB grafiek 

Op Twitter stemde PlanB in met deze theorie en zei:

“Bitcoin $ 18K. Het grote verschil in 2017 is dat de meeste BTC die vandaag worden verkocht, nooit meer het daglicht zullen zien; ze verdwijnen in een diepe cold storage. Kopers zijn tegenwoordig professionals met een langetermijnvisie en uithoudingsvermogen. "

De verplaatsing van BTC's naar hardwareportefeuilles betekent dat de munten tijdelijk uit de dagelijkse circulatie worden verwijderd. Bijgevolg daalt het aanbod terwijl de vraag stijgt, waardoor de koers enorme hoogtes kan bereiken. Nu is alleen nog de vraag, gezien het feit dat de 2017 bull run de Bitcoin koers met 20 keer verhoogde, is PlanB's projectie van een stijging van 2000 procent in één jaar mogelijk?