Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase meldt explosie van kapitaal richting cryptocurrency-sector met meer dan $ 20 miljard aan Bitcoin in bewaring

Coinbase ziet kapitaal inflow 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Een van 's werelds grootste crypto-exchanges Coinbase heeft onthuld dat het een "explosie van inkomend kapitaal" doormaakt van geïnstitutionaliseerde beleggers over de hele wereld. In feite heeft Coinbase alleen al voor meer dan $ 20 miljard aan cryptovaluta in bewaring, waarvan er sinds april van dit jaar maar liefst $ 14 miljard aan is toegevoegd. Volgens de beurs heeft een reeks gebeurtenissen een golf van geïnstitutionaliseerde investeringen ontketend, zoals nog niet eerder in de sector is waargenomen.

Waarom is Coinbase succesvol geweest in het binnenhalen van deze investeerders?

Een van de redenen waarom Coinbase zo succesvol is geweest om institutionele beleggers van over de hele wereld zo ver te krijgen om in Bitcoin te investeren, is omdat het een aantal van hen heeft ingehuurd voor werving van nieuwe klanten. Neem Brett Tejpaul, het hoofd Institutional Coverage van de exchange. Hij is een voormalige institutionele belegger en hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het beleggen bij conventionele bedrijven. Hij werkte 17 jaar bij Barclays, een Britse bank en daarna 9 jaar bij JP Morgan, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, gevestigd in de VS. In een interview met Heidrick en Struggles International schetste Tejpaul de enorme groei die zijn huidige bedrijf doormaakt als het gaat om geïnstitutionaliseerde investeerders. Hij concentreert zich in het bijzonder op Prime, een dienst voor grote geïnstitutionaliseerde investeerders zoals hedgefondsbeheerders, VC's enz.

Tejpaul is pas onlangs ingehuurd om topinvesteerders te laten investeren in de sector. Hij zei:

“I joined in April this year, at that time our assets, institutional assets under custody were $6 billion, today we stand at over $20 billion, so more than a 3-times increase….”

Andere beurzen richten zich ook op grote institutionele beleggers over de hele wereld. Binance lanceerde in juni van dit jaar een platform voor institutionele handel. Bitfinex, een andere grote cryptocurrency-exchange, haalde een crypto-hedgefonds van $ 280 miljoen, Fugur Alpha, binnen en pochte dat het de go-to-exchange werd voor geïnstitutionaliseerde investeerders.

Coinbase rijdt op de golf, maar waar is het begonnen?

Maar hoewel Tejpaul mag opscheppen over het verkrijgen van institutionele beleggers via Coinbase, is het eigenlijk belangrijk om de bijdrage te begrijpen van verschillende baanbrekende fondsen die het eerste grote geld naar crypto hebben geleid. De allereerste hiervan was Grayscale, het eerste op Bitcoin gerichte vermogensbeheerbedrijf. Het investeerde alleen al in 2020 meer dan $ 1 miljard in de cryptocurrency-sector en die investering is sindsdien waarschijnlijk verdrievoudigd. Grayscale was de eerste institutionele belegger die de cryptowereld ooit had gezien. Nu zien we dat fondsen over de hele wereld hun posities diversifiëren en op Bitcoin wedden om hun portefeuilles zo te laten stijgen. Grayscale nam de sprong en de anderen volgden.

Andere belangrijke inputs en invloeden

De beroemde hedgefondsbeheerder Paul Tudor Jones liet zich ook optimistisch uit over Bitcoin en onthulde in mei van dit jaar dat hij ongeveer 2% van zijn omvangrijke portefeuille in Bitcoin had gestoken. Hij vergeleek Bitcoin ook met het al vroeg beginnen met investeren in Apple en Google. Onlangs hebben mensen zoals Stanley Druckenmiller ook onthuld dat ze in Bitcoin waren gestapt, terwijl een recent onderzoek door Cointelegraph aantoonde dat de meeste Europese institutionele beleggers en managers al in cryptocurrencies, met name Bitcoin, hadden geïnvesteerd of later in deze digitale sector willen stappen.

Conclusie

Over het algemeen was deze stormloop van groot geld dat in cryptocurrencies binnenkwam een ​​tijdje geleden voorspeld door futuristen en mensen die de investeringsbusiness runnen. Het was echter geen enkele gebeurtenis die velen van hen ertoe aanzette om in de sector te investeren. De rente ontwikkelde zich langzaam in de loop van de tijd en nu zien we dat af en toe miljarden worden geïnvesteerd door grote fondsen en banken. Het lijkt erop dat de investerende gemeenschap plotseling het volgende grote ding heeft gevonden om in te investeren en ze zullen niet zomaar weer vertrekken. “To the Moon” is een gevleugelde en veel gebezigde uitspraak in de crypto-gemeenschap, maar de categorie beleggers waar we het nu over hebben heeft zonder twijfel de middelen om de Bitcoin koers naar de maan te brengen. Dit kan natuurlijk wel voor de nodige volatiliteit zorgen onderweg er naar toe.

De cryptogemeenschap staat er echter om bekend dat ze vasthoudt aan haar lange termijn-posities en als verliezen kunnen worden geminimaliseerd en verspreid zonder zorgen over volatiliteit, kan de cryptocurrency-sector gestaag opwaarts blijven bewegen. Tot dusverre heeft de sector dit jaar record na record gebroken en het lijkt erop dat de sky the limit is op dit moment.