Bitcoin koers corrigeert zoals verwacht vlak voor oude top

Bitcoin koers correctie 

Gisteren waren er al wat kleine scheurtjes te zien, maar vannacht brak de boel toch echt, De Bitcoin koers die al een paar dagen vlak onder z’n oude all time high verbleef en gisteren nog $19.500 aantikte, maakte een snelle duikeling naar lagere regionen. De koers verloor ruim duizend dollar in slechts enkele minuten en veerde toen weer wat op vanaf een niveau van $ 17.175 (BitMex) tot $18.000.

Vanochtend maakte de koers weer een duik en bereikte in korte tijd een laagste punt van $ 16.311. Op moment van schrijven heeft de BTC koers zich weer wat hersteld en staat op $ 17.193. Deze correctie komt zeker niet onverwacht. De BTC koers en ook de koersen van verschillende andere kleinere cryptomunten waren de afgelopen weken en met name de afgelopen dagen, zeer sterk opgelopen. Na zo’n sterke bullrun is het dan ook niet meer dan normaal dat de koers wat corrigeert. Zeker als het z’n oude all time high zo dicht is genaderd.

bitcoin koers grafiek 

De meeste traders verwachten de nodige weerstand van de oude top. Het is een koers die iedereen op z’n netvlies heeft en waar velen wat winst willen nemen om wat risico te verminderen en wellicht weer wat lager in te kunnen stappen.

Fear and greed index

Er waren al wat signalen dat er een correctie aan zat te komen. Zo gaf de Fear and Greed Index al gedurende de hele maand november aan dat het sentiment extreem bullish was. De index stond op recordniveau. Dat vergroot de kans op een correctie.

Fear and Greed Index 

Bron: Alternative.me

 

BTC inflow op de exchanges

De koerscorrectie kwam tegelijkertijd met de inflow van grote hoeveelheden BTC op de crypto exchanges. Grote Bitcoin investeerders, ook wel “whales” (walvissen) genoemd, stonden al klaar langs de zijlijn om in de buurt van $20.000 winst te nemen.

Ki Young Yu van CryptoQuant schreef er dit over op Twitter:

 

 

Ki Young Yu Uit zijn tweet blijkt dat hij nog steeds positief is over de vooruitzichten voor de Bitcoin koers. Hij zegt zelfs te verwachten dat het $20.000 niveau binnen een aantal dagen doorbroken kan worden.

Dat lijkt ons wat snel, maar de fundamentals blijven natuurlijk onverminderd goed voor Bitcoin. Vooralsnog ziet het er naar uit dat dit een puur technische correctie is die vooral is ingegeven door prijsniveau (oude all time high) en een te ver doorgeschoten positief sentiment. De huidige correctie moet dan ook als gezond worden beschouwd, ook al doet het misschien een beetje pijn in de portefeuille. Voor lange termijn beleggers is er, naar onze inschatting, dan ook geen vuiltje aan de lucht en zou deze koersdip moeten worden gezien als kans (wellicht de laatste) om op deze niveau’s Bitcoin te kopen.

 

In bovenstaand artikel wordt de persoonlijke opvatting van de auteur weergegeven. Het is in geen geval bedoeld als aanbeveling om te kopen of als beleggingsadvies. Doe altijd zelf onderzoek en wees voorzichtig met beleggen in deze volatiele sector.